Harry Verhagen med sin fantastiske 162 kilos helleflynder. OMRÅDET VED VANNØY byder på et rigtig godt helleflynderfiskeri. Giant Baithead er et jighoved designet til simpelt og lynhurtigt at kunne montere en død agn, hvilket gør det muligt at fiske en agnfisk på samme vis som en almindelig shadjig. På havfiskecampen "Torsvåg Havsfiske" bliver kombinationen af en død småsej monteret på et Giant Baithead betragtet som en af de giftigste metoder til store helleflyndere.Fra havfiskecampen på den lille havlø Koja, der strækker sig ud fra hovedøen Vannøy er der gennem tiderne fanget mange af de helt store "ladeporte". Den største er et monster på 194 kilo fanget af campens guide og manager Stefan Lühring i 2008 på en Giant Jighead.

I år blev helleflyndersæsonen for alvor skudt i gang med et brag d. 8. april, da Stefan havde et hold hollandske havfiskere med på helleflynderfiskeri. Først på morgenen var fiskeriet sløvt, men efterhånden som strømmen tog til, begyndte helleflynderne at bide. Det første hug var en mindre fisk, men kort tid efter kunne Stefan Lande og genudsætte en imponerende fisk, der blev anslået til at veje omkring 65 kilo.

For de fleste havfiskere er en 65 kilos helleflynder en sensationel fangst, som kun opleves en gang I livet, men begejstringen over netop denne fangst blegnede dog lidt i forhold til, hvad der skete senere. Harry Verhagen fra Holland fiskede nær bunden cirka 50 meter under båden, da han mærkede noget interessere sig for agnen på hans Kinetic Giant Baithead. Tilslaget faldt prompte, og så var Harry ellers i fuld gang med sit livs fight. I hele to timer måtte han anstrenge sig til det yderste, før det lykkedes at få endnu et Torsvåg monster i båden. Den enorme helleflynder vejede 162,7 kilo og målte 230 centimeter i længden.

Hvilken start på sæsonen!

Flere fotos af fangsten samt information om campen finder du på: www.torsvaag.no/page5492455.aspx

Fotos: Stefan Lühring / www.Torsvaag.no

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This