Der har været godt vejr og fint gang i tunfiskeriet ud for Skagen i forbindelse med DTU Aquas tunmærkningsprojekt, der efterhånden har kørt i nogle år hver sensommer. Cirka 80 både har fisket hen over weekenden. I går blev der fanget og mærket ni blåfinnede tun op til 274 centimeter, mens det i dag er gået en anelse langsommere med 7-8 stykker op til 284 centimeter. Den største tun blev taget fra båden Odin.

Stort set samtlige fisk bliver taget på levende agn – typisk makreller fisket under balloner. Det kan enten være ved stationært fiskeri eller trolling for at afsøge større områder i jagten på den bomstærke fighter.

Fiskeriet starter igen i morgen klokken 7.30, og det varer typisk til hen på eftermiddagen ved 16 tiden – evt længere, hvis der er mange i gang med at fighte fisk, som mangler at blive landet og mærket. Vejrudsigten ser godt ud for mandag til tirsdag, hvor det gælder om at fiske igennem, for meget tyder på, at det nok bliver mere blæsende længere henne på ugen, hvilket kan betyde, at tunbådene må blive i havn.

Læs i øvrigt vores spændende historie om tunfiskeriet i Øresund i de gode gamle dage her.

Foto: Jonas Løgsted

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This