Skånske Jimmy Lindahl, der er velkendt blandt danske specimenfiskere, har fanget rigtig mange store gedder igennem tiden – helt op til 18,1 kilo. Denne kæmpefisk blev fanget i februar for præcis tyve år siden. Lige siden den dag har Jimmy fisket benhårdt efter store gedder hver eneste vinter uden at komme i nærheden af de 18 kilo, men for et par uger siden lykkedes det endelig at komme derop af, fortæller han: – Jeg har fisket utrolig meget siden december, så det var en fantastisk følelse, da det endelig lykkedes at få en rigtig god fisk i landingsnettet.

Dagen startede klokken ni om morgenen, og der blev fisket med levende skaller i 25 centimeters klassen under flåd. – Fiskene var meget sky og super svære, så flådstængerne blev fisket håndholdt, for at vi kunne give agnene ekstra liv ved at spinne lidt ind og rykke i flåddet, så agnen steg lokkende op og ned i vandet foran fisken, på de hotte steder.

Vejret var forfærdeligt med både regn og masser af vind, men det startede fint med en syv kilos fisk, hvorefter jeg lidt efter middag fik en flot 12 kilos gedde. Det hele kulminerede dog på det magiske tidspunkt ved dette vand, hvor særligt perioden fra 15-15.30 ofte giver nogle rigtig gode hug.

Lidt over kl 15 kom hugget. Jeg havde styret mit flåd hen over et område, der er super hot, hvorefter jeg havde arbejdet en del med stangen for at få skallen til at bevæge sig op og ned i vandet. Pludselig fik jeg et langsomt hug, hvor flåddet gik stille og roligt ned. Jeg gav den 10 sekunder til at få den 25 centimeter lange skalle ind i munden, hvorefter jeg gav et solidt tilslag. Jeg kunne straks mærke, at det var en god fisk, på den måde den gik tungt og roligt. Den kom relativt let ind til båden, men den var alt, alt for tung til at presse op i overfladen, som det så ofte sker med de rigtig store gedder.

Da den røg i nettet, troede jeg ikke, at den var over de 15 kilo, men vel oppe i båden, hvor man tydeligt kunne se fiskens utrolige bredde, var jeg ikke i tvivl om, at jeg med fin margin havde krydset de magiske 15 kilo igen. På min vejemåtte blev den målt til 118 centimeter. Desværre virkede min Fox digital vægt ikke, så jeg måtte veje den på min 25 kilos Super Samson fjedervægt, der sagde i omegnen af 16,2 kilo.

Små kroge giver markant mindre sår og er lettere at få ud. Derfor bruger jeg altid små kroge – i dette tilfælde to str. 6 trekroge til agnfisk i 25 centimeters klassen, slutter Jimmy sin historie fra den anden side af Øresund.

Et stort tillykke med fangsten. Stay tuned for historien er slet ikke færdig endnu… Fisk & Fri har fået lovning på del 2 som ikke er mindre spændende. Den kommer om cirka 10 dage her på fiskogfri.dk

Har du også fanget en god fisk, så husk at give redaktionen et tip på 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This