Ole S. Linding med drømmelaksen fra Skjern Å på 14,9 kilo og 112 centimeter. Fisken faldt for en brun Beis-flue.

Endeligt er der styr på fighten igen. Under fighten var der stor panik med fuglerede og en line der skulle skæres over og bindes sammen igen!20.4.2011 – DEN MAJESTÆTISKE Skjern Å lokker hvert år laksefiskere til fra nær og fjern i håbet om at fange en af åens mange laks. Ole S. Linding fra Sorø var en af de, som havde taget vejen til Jylland, og det slet ikke forgæves efter, for Ole fangede nemlig en af åens helt store kæmper. Det skete dog ikke uden dramatik…

– Velankommet til åen starter vi fiskeriet søndag den 10. april ved otte-tiden, fortæller Ole. – Vi fisket på åstrækket ved Borris, hvor vi begynder af affiske en kortere strækning på nordbredden af åen. Længere nedstrøms krydser vi åen, og fortsætter fiskeriet. Her finder vi en oplagt standplads, som jeg vælger at fiske grundigt igennem. Efter fem kast siger det smæk og fighten kan begynde! Først går fisken nedstrøms under broen, men jeg tager det roligt, da jeg bare tror at det er en nedgænger der har stået i åen hele vinteren. Laksen vender og svømmer nu opstrøms for mig, hvor den går i luften første gang ud af i alt fem! En voldsom blankfisk viser sig! Fisken vælger nu igen at gå nedad, og pludselig er jeg nu blevet nervøs for at miste den. Da den igen svømmer under broen for fuld fart vælger jeg at justere bremsen ned for at mindske presset og få fisken til at stoppe. Desværre har laksefeberen ramt mig, og jeg får løsnet bremsen alt for meget med det resultat at linen rejser sig på fluehjulet og låser dette, så at jeg nu må løbe efter fisken samt en kort tur i åen, men det lykkedes heldigvis at få fisken til at stoppe. Nu er gode råd dyre, og jeg vælger at ringe efter assistance. Først i fjerde forsøg får jeg kontakt med min kammerat, Nikolaj Martins, alt i mens jeg samtidig fighter fisken i hånden med alt linen liggende på breden. De trodser alle regler og efter ti minutter er de hos mig.

– Jeg er nu ved at være godt øm i min højre arm og må flere gange i åen for at vaske sand af fingerne og skylle øjerne på stangen, der hyler forfærdeligt på grund af alt det sand der kommer på linen. Det er svært at styre fisken, så jeg beder min kammerat, Nikolaj, om at få styr på linen, der ligger samlet i en stor fuglerede. De næste fem minutter prøver min kammerat forgæves at få styr på linen, hvorefter jeg beder ham klippe hele fuglereden af og binde linen sammen igen, så jeg kan bruge hjulets bremse igen. Af mirakuløse årsager lykkedes det, og en linen kan kommer på hjulet igen. De næste ti minutter af fighte går uden den store dramatik, og den store laks bliver fightet træt på hjulet – hele tiden med godt sidepres. Under landing har min kammerat Nikolaj fået fat i en gaf, men da det er første gang at han skal lande en laks lykkedes det ham mildest talt dårligt at få sat den i laksen. Jeg råber håjlydt at de skal droppe den gaf og tage fisken i gællelåget. Min anden kammerat Johnny springer til og får fat i gællelåget. Sammen får de laksen sikkert op på grasmarken. Den store laks vejede 14,9 kilo og målte 112 centimeter og blev fanget på en brun Beis-flue på 7 centimeter, slutter Ole.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This