– Det var blevet tid til den årlige tur til Varde Å med drengene, fortæller Andreas Bruun Knudsen. – Vi ankom til sommerhuset torsdag d.15/04, med håbet om at ramme den blanke premiere-laks. Turen skulle selvfølgelig startes med god mad og en masse vin, snaps og whisky. Derfor var hovedet tungt og kroppen træt, da vi fredag morgen ramte åen.

– Jeg startede mit fiskeri på zone 1 cirka klokken 08. 30. Stangen var rigget op med en rød/gul kondomspinner på 20 gram, et langt og kraftig fluorocarbon forfang og et str. 4000 hjul med en stærk bremse. Det skulle vise sig at komme på prøve kort efter! Omkring klokken ni kom der et, til at starte med forsigtigt hug, som efterfølgende udviklede sig til en magtkamp af en anden verden.

– Fisken steg mod overfladen, og hurtigt kunne jeg se, at størrelsen var lidt noget andet end først antaget. Kampen gik ind og foregik både opstrøms, nedstrøms og på tværs af åen. Den søgte opstrøms mod en udhængende busk, og jeg måtte derfor presse den hårdt får at få den vendt igen, inden den fik sat sig fast.

– Efter en kamp på 10-12 minutter, lykkedes det min kammerat Anders at få fat i det enorme haleror med begge hænder og efterfølgende få monsteret på land. Vi fik krammet, råbt og grinet, da vi langt om længe kunne kigge på den smukke fisk, som lå foran os og skinnede i solens stråler. Hurtigt blev de andre kammerater ringet op, og vi fik fejret fisken på bedte manér med en kold øl og en Underberg, inden turen gik tilbage mod bilen, med fisken på ryggen. Laksen målte 110 cm med en vægt på 14,6 kg, og den er nu på vej til koldrøgning.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This