– Efter at have brugt vinteren på gedder og foråret på havørred, var det endelig blevet tid for Team Wilmor, alias Bo Mortensen og jeg til at trolle laks, fortæller Christian Willer. – Påskefredag var Bo ude med en kammerat, da jeg havde nogle ting at skulle ordne for svigerforældrene, men lørdag kom muligheden:

– Jeg landede hos Bo kl.04.30, og vi satte straks kurs mod Klintholm Havn, fortsætter han. – Og dette var vi så ikke ligefrem de eneste, som havde valgt at gøre… Eftersom der skulle have været afholdt Møn Klintekup, havde et sted mellem 100 og 150 både valgt at bruge lørdagen på det samme.

– Vi ventede som nr. 10 i køen, da vi ankom og havde derfor god tid til at klargøre båden til isætning. Omsider kom vi så i vandet og kunne, grundet det fine vejr, sejle med en god hastighed ud mod Møllerne. Omkring ved otte tiden var alle linerne i vandet, og nu var det bare at vente. Den obligatoriske Gammel Dansk samt en Underberg var indtaget, og vi var mere end klar.

– Efter en time gik klemmen på den midterste stang i downriggeren i højre side med et enkelt lille vræl fra hjulet. Bo tog stangen og sagde med det samme: – Det er en pose, prøv at mærke. Han stak mig den og jeg kunne godt mærke, at det var små tungt og dødt. Jeg gav ham stangen tilbage. – Se at få hjulet den ind, sagde jeg. – Han tog stangen og kort efter sagde han: – Arhh, tror sgu det er en lille lange, hvorefter han pludeselig udbrød ”Woooooooow”. Fisken gik fri af vandet, da han lagde pres på, og det blev hurtigt klart, at det var en måler laks, der sad for enden af linen.

– Efter en kort og halvdramatisk fight kunne jeg skovle nettet under den og få den op på dækket. Hold nu kæft en skønhed på 105 centimeter og 13,5 kilo, slutter han. Laksen huggede på en Toby Magnum i kobber.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This