DM i Fladfisk er tilbage efter et Covid-19 pauseår, men i år vil et stort antal både igen invadere Onsevig, lyder det fra arrangørerne. – Traditionen tro vil det store ryk-ind være fredag, så her vil bådene fylde godt på landevejene på vej mod Onsevig Havn.

Dette års DM i Fladfisk, som starter her i weekenden, er nr. 11 i rækken. De mange både, der primært er trailerbåde, er hjemhørende på 83 forskellige postnumre i Danmark – lige fra det nordligste Jylland til Gedser og fra Esbjerg til Dragør. Selve fiskeriet er lørdag og søndag.

– I Onsevig vi var lidt bekymret i foråret om vi kunne afholde DM pga. COVID19 og ikke mindst om der var tilslutning, så vi er superglade for den store tilslutning til stævnet, der har stor betydning for Onsevig Havn, udtaler Stævneleder Peter Dan Petersen. – Der er meget arbejde forbundet med et DM af denne størrelse, men vi kan glæde os over den store gruppe af frivillige, der udføre et kæmpearbejde.

– Det er det andet store stævne, vi afholder i år. Først DM for H-både og nu DM i Fladfisk, hvilket giver god synlighed for vores lille havn og ikke mindst positiv omtale for Lolland. Vi er især superstolte over at DM i Fladfisk er Danmarks største fiskestævne her i 2021.

– For tilskuerne er der meget at se på i løbet af de tre dage, det summer af liv hele fredagen når bådene ankommer, søsættes og finder plads i havnen, Fredag aften kl. 19 er der officiel åbning af stævnet ved formanden for turistforeningen Lise Simon. Det helt store tilløbsstykke er starterne om morgenen. Lørdag er det kl. 8.15 og søndag klokken 7.45. Det er et pragtfuldt syn, når startskuddet går – og alle bådene drøner mod fiskepladserne, der ligger fra det sydligste Langelandsbælt op til Storebæltsbroen samt en stor del af Smålands Farvandet. Og – ikke mindst er der meget at se, når bådene kommer ind, og der skal indvejes masser af fisk på de fem indvejningsstationer.

– Den store joker til DM i Fladfisk er vejret, for der er naturligvis grænser for, hvor meget det må blæse. Men – vejrudsigterne ser lige nu ud til, at det bliver et super stævne.

– Traditionen tro dystes der i forskellige discipliner, hvor der kåres i kategorierne ”Individuel mester” for den person der har fanget den tungeste fladfisk, og ”Danmarks bedste team i fladfisk”, som er det team, der opnår flest point i samlet fangst af de forskellige arter. Sideløbende kåres vindere af Juniorkonkurrencen, ”Danmarks bedste klub” og ”Artskonkurrencen”. DM i Fladfisk er, som navnet røber, en dyst i de fem fladfiskearter: Skrubbe, ising, rødspætte og pig/slethvar.

Læs mere om DM i Fladfisk her.

 

 

Onsevig Havn summer af liv, når der er DM i Fladfisk

Onsevig Havn summer af liv, når der er DM i Fladfisk.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This