– Det var ferie og med nyt hus var det faktisk småt med tid til fiskeri, fortæller Anders Bylov. – Jeg bestemte mig dog for at tage en aftentur i 5-6 timer. Det skulle ske noget nyt, og derfor har jeg brugt vinteren på at repainte en del gamle og brugte baits. Du kan se hvordan man gør det her. Det skulle vi vise sig at være en knaldgod idé, for de blev udslagsgivende på dagens tur. De tre største fisk blev nemlig fanget på disse baits. Da jeg kom til søen, var der gode vindforhold mellem 4-6 m/s, hvilket er super godt i forhold til vindstille vejr. Jeg satte stængerne, og gik i gang med at afsøge en masse vand – både på lavt og dybt vand. Vandtemperaturen lå på 18 grader. Efter et par timer begyndte fiskene at komme i båden, og efter mindre fisk op til fem kilo bøjede min tætteste paravane stang sammen. Sikke et run: Mit fastespolehjul begyndte bare at køre. Hugget var så kraftigt, at jeg var usikker på, om det var en fisk.

– Jeg fik stangen ud af stangholderen og kunne med den samme mærke, at det var en stor fisk. Den tog endnu et udløb, hvor spolen bare kørte af hjulpet. Den havde efterhånden tømt 1/3 af hjulet, hvilket er sjældent på mine forholdsvis store Shimano 5000 hjul. Herefter kom endnu et udløb, og fisken var efterhånden langt væk fra båden. Jeg var bange for at miste fisken, så efter 2-3 minutter, hvor jeg ikke have rykket madammen endnu, sætte jeg hastigheden ned på båden, og trak længere ud på 10 meter vand. Der var efterhånden gået fem minutter, og hver gang jeg havde fået trukket damen et par meter, tog hun nyt udløb. Efter cirka 7-8 udløb, valgte jeg at gå ned til 1,2 kilometer i timen for at lægge lidt mere pres på hende. Ganske langsomt begyndte jeg så små at få hende hen imod båden. Jeg havde stadig ikke set hende, og efter 12 – 14 minutter var hun lige under båden.

– I min tid som lystfisker har jeg fanget en del pæne gedder, men jeg var spændt på hende her, fordi det var en af de bedste fights, jeg har haft til dato. Da hun kom op af vandet, kom et kolossalt hoved på en velsmurt maskine af en fisk op til overfladen. Jeg tog fat i forfanget, og tog gællegreb i vandet, fordi jeg kunne se begge kroge sad løst i gællerne, og de var lige til at tage ud. Vupti – og hun var fri efter fem sekunder med tangen. Herefter valgte jeg at tage slyngen, som lå lige til højre fra mig og smide den i vandet samt køre hende direkte ind i den. Heldigvis lykkedes det til perfektion. Andre ville have brugt nettet, men når jeg har gællegreb på en fisk som denne, skal den brække hånden på mig før jeg giver slip.

– Jeg smed madammen hen langs bådsiden, så hun blev i vandet hele tiden. Fik sat kameraet klar og tog en 5-7 billeder ved at sige cheers til min telefon. Så i løbet af 60-75 sekunder var det hele overstået, og jeg kunne smide hende tilbage i baljen uden en skramme i munden eller kroppen. Hun svømmede væk efter 3-5 sekunder. Det er en dejlig følelse, når det hele bare spiller. Jeg havde desværre indstillet kameraet på min Samsungmobil til bevægelsesfoto, hvilket forringede kvaliteten. Jeg sad derefter i båden i en 10 minutter og drak en velfortjent Calsberg. Fisken målte 130 centimeter og vejede 14 kilo. Den havde et kæmpe hoved og hale samt masser af kræfter, men den var i den tyndere ende konditionsmæssigt. Dagen bød på okay fiskeri og andre gode fisk, men selvfølgelig ikke flere fisk i den klasse.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This