Thorvald på 13 med hand 11 kilos gedde.

Thorvald på 13 med hand 11 kilos gedde.

Thorvald Anker på 13 år fra Årslev havde ved årsskiftet noget vildt fiskeri, som du kan læse mere om i hans fangstrapport.
– Vi ankommer til den lokale sø ved 10 tiden, og kommer hurtigt i gang, beretter Thorvald. – Dagen starter godt, og vi får hurtigt en del gedder fra 4-6,5 kg.

Efter halvanden time dør fiskeriet langsomt ud, men vi giver ikke op. Lige pludselig får jeg et godt hug, men mister den kort tid efter. Øv, tænker jeg og kaster ud igen. Adrenalinen pumper inde i min krop, da den to delte wobler rammer vandets overflade. Jeg spinner langsomt ind med nogle små nyk i stangspidsen. Jeg er dybt koncentreret og der går ikke lang tid før, at jeg får endnu et hårdt hug.


Denne gang kroger jeg fisken og er med det samme klar over, at det er en stor fisk, da min stang flekser sammen. Fisken tager nogle lange udløb mens jeg presser fisken nærmere land, men det gør den endnu vildere, og den springer fri af vandet inden den tager et meget langt udløb.

Nu må den da være træt, tænker jeg, men jeg tager fejl og fisken svømmer ind i nogle siv og sætter sig fast. Heldigvis er min far i waders, så han kan gå ud og lande fisken i et godt gællegreb.

Vi får den lagt på afkrogningsmåtten og kan med det samme se, at den er over 10 kg. Efter afkrogningen tager vi den i vejeslyngen, og ned i vandet og gør klar til fotos og vejning. Da gedden har sundet sig lidt, vejer og måler vi den, til henholdsvis 11 kg og 103 cm, og efter nogle hurtige fotos kan jeg stolt, sætte den tykke geddemadame tilbage i dens rette element, slutter den unge lystfisker.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This