– Nu hvor jeg nu sidder bøjet over fluestikket med sår på knoerne og forbereder mig på den kommende måneds havørredfiskeri, kan mine tanker ikke lade være med at strejfes af de sidste par måneders intense kamp om drømme gedden på fluen, fortæller Claus Humle Hvidtfeldt. – Da jeg tilbage i november 2019 på Fyn fangede min første gedde over meteren på flue, var jeg solgt. Efter den tur har stort set al min fisketid gået til ferskvandets alt dominerende herskerinde. Efter mine skæbnebetvingende tur til Fyn, har jeg knoklet som en gal herhjemme på Sjælland i min lille flydering – tungt udrustet med nye fluer og med min fluekæp som er mit kæreste eje. 

– Og så skete det for et par dage siden, at drømmen gik i opfyldelse på en kold solskinsdag. -Jeg havde fisket som en gal hele dagen før uden held, og det var så småt var ved at gå op for mig, at april – og dermed fredningen – stod for døren. Jeg havde da fået store fisk i løbet af de sidste par måneder – blandt andet en smuk dame på 8,4 kilo og et par stykker på 7kilo+ som de største. Men jeg var ikke mæt endnu. Jeg ville have mere.

– Da jeg kom hjem om aftenen lørdag, var der intet andet for end at sætte vækkeuret til klokken fem den næste morgen. Den følgende morgenblev flyderingen søsat, og solen begyndte at stå op bag mig. Det var ikke mine yndlingsforhold til sky gedde madammer, men en smukkere morgen får man ikke. Med frost i stangøjerne og kolde fingre begyndte jeg min sædvanlige affiskning af søen, alt imens solen fik mere magt. 

– Efter et stykke tid kom jeg til et sted i søen, hvor jeg vidste, at der skulle stå fisk, men om jeg kunne få dem til noget, det skulle vise sig. Jeg kastede min store nybundne Bauer rørflue i guld ud, med en lidt mindre Wiggeltail end jeg plejer. Faktisk var det en jeg havde nuppet fra min far, dagen før… Jeg skulle lige til at tage et nyt kast, da jeg så noget komme op mod fluen. Jeg lod fluen svæve i vandet et sekund mere, og så gik det stærkt. Fisken huggede lige foran mig, og tog det vildeste udløb. Jeg fik presset fisken ind til båden, men jeg tror ikke den nød synet, for med et stak den af igen. Den tog de vildeste udløb! Det var let at mærke, at det her ikke var en lille fisk, men hvor stor den var, vidste jeg endnu ikke.

– Frygten for at miste den, var til at tage og føle på. Da jeg havde kæmpet med den i stykke tid, kom den roligt hen i mod mig. Jeg jog hånden resolut ned, og fik et sikkert gællegreb, hvorefter skønheden kom ned i veje slyngen, og så skyndte jeg mig ellers bare ind til bredden for at veje den. Vægten sagde 12,2 kg, minus 800 gram for vejeslyngen. Min drømmegedde, på 11,4 og 109 cm var en realitet. Jeg satte fisken roligt tilbage i baljen efter et par hurtige billeder. Vi ses igen til maj frøken! Nu er hun klar til at lave flere gedde babyer og blive rigtig sultne til maj, slutter Claus. 

Har du selv fanget en flot gedde lige inden lukketid, så husk at sende os en beretning til jb@fisikogfri.dk eller 30 70 02 36.

 

Friluftsland sommer

 

 

Claus Humle Hvidtfeldt

Claus Humle Hvidtfeldt med en fin 7-kilos på fluekæppen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This