– På en overskyet lørdag havde vi aftalt, at min bror Dennis Iversen og min far Peter Iversen skulle en tur til åen, beretter Marcus Iversen. – Dennis er ham som altid har guidet mig til alt mit fiskeri, han har dyrket det længst tid og er skidedygtig til det. Min far var med på et gæstekort, da vi synes han skulle prøve at fange en Sneum å laks. Dagen var egentlig ret kedelig, og der var ikke nogen fisk, der bare var det mindste interesseret i min sorte og orange spinner fra Vestjydenspinner, som var rigget med en størrelse 8 krog i et helikopter rig. En lille fisk på omkring de 65 cm tog min fars spinner, men intet mere skete indtil videre. Vi fik dog fisket stykket færdigt fra sammenløbet og imod Ålbæk.

– Nu gik turen til zone 1, der gik fra Ålbæk til havet, og for at være mere specifik – så fiskede vi ved pumpestationen. Der blev fisket fint af, og i mit sidste kast inden jeg havde tænkt mig at skifte fiskeplads, mærker jeg noget tungt på spinneren. Jeg får råbt ”JA TAK, JEG HAR FISK PÅ”, og først efter hele dette vidunder af en laks hopper helt fri af vandet, gik det op for mig, at jeg aldrig før har set en fisk af denne størrelse. Normalt sætter jeg krogen med stram bremse, hvorefter jeg løsner den, men med denne fisk behøvede jeg ikke at løsne forbremsen på mit 2500 fastspolehjul…

 

Her får du en video med slutningen af fighten og landingen:

 

– Efter utallige udløb og mange ture fra side til side, fik vi vendt fisken op imod strømmen og uden om grøden, for derefter at sænke den med strømmen ligeså stille tilbage ind i nettet. Her går det op for os, at det er mit livs fisk. Med kroppen under vandet bliver dette vidunder målt til 115 cm. Mine hænder rystede endnu, da vi skulle have et billede af den, inden jeg laver en nænsom genudsættelse. Der bliver taget et par meget hurtige billeder, og så fik fisken sin frihed. Det var en fisk jeg slet ikke kunne bære med mine to hænder. Denne fangst var mit livs oplevelse, og jeg har altid drømt om at få et billede og en artikel i Fisk & Fri, så det er også bare fedt det her. Da jeg var så heldig at have både min bror og far med, fik min far en video af hele fighten og landingen, der kan ses her.

 

Forshaga Akademin

 

Her genudsætter Marcus sin flotte 115 cm laks til Sneum Å

Her genudsætter Marcus sin flotte 115 cm laks til Sneum Å

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This