Mmmmm – næsten ikke til at modstå, tænkte gedden, blot få minutter efter, at den garvede specimenfisker Lars Rytter havde kastet sin døde agn boostet med friskt injiceret laksolie ud på seks meters dybde i en lille sø. – Det er en del år siden, at jeg har fisket seriøst med død agn efter gedder, så i går var jeg ude for at genopleve det spændende fiskeri. Og man kan vist roligt sige, at det var en god debut, selvom det var hårdt at få slæbt al grejet ned til søen.

Jeg havde knapt nok pakket min anden stang ud, da min bidmelder bippede og signalerede, at storgedden derude med al ønskelig tydelighed var blevet fristet over måde. Linen blev hevet ud af hangeren, linen kørte roligt ud og jeg fik sat taklet helt perfekte i munden på gedden, der fik min 12 fods stang til at flekse godt igennem, så jeg ikke var i tvivl om, at det var en god fisk.

Fighten tog fem minutter, inden min kammerat og jeg fik landet fisken uden den store dramatik. Hvilket fantastisk syn at se den store fisk ligge nede i nettet – og turen var reddet efter allerede ti minutters aktivt fiskeri. Fisken bliver lynhurtigt afkroget på måtten, hvorefter vi tog nogle billeder af bæstet – og genudsatte gedden, så den kan svømme tilbage, hvor den kom fra, slutter Lars, der i parantes bemærket ikke havde så meget som et bip på sin bidmelder resten af dagen.

Hvis du har fanget en stor fisk, så giv Fisk & Fri et tip på telefon 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk, så bringer vi hellere end gerne historien – hvis ellers stadig nyheden er frisk fra fad. Giv os derfor besked om din fangst inden du deler den på facebook eller instagram.

 

Friluftsland udsalg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This