Henrik Stubkjær fra Fyn er rutineret, når det drejer sig om store havørreder fra Karup Å. Gennem årene har han landet 4 fisk over 10 kilo. I morges klokken otte gjorde han det så igen!

– Jeg var ved åen klokken seks i morges og blot to timer senere skete det. Jeg kastede nedstrøms i et godt hul med min 7 cm Rapala Countdown i bækørredfarven. Stille og roligt spandt jeg min wobler ind under en grødebusk. Pludselig blev wobleren lettere, og jeg fornemmede, at der måske var hug, men så kunne jeg mærke, at der sad grøde på. Pokkers! Jeg skyndte mig derfor at kaste ud igen, og i tredje kast til samme spot faldt hugget stenhårdt. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en god fisk, og jeg var ikke mindre i tvivl, da den store fisk gik amok i overfladen.

– Den fightede helt vildt og tog et enkelt udløb på 25 meter, men ellers gik den bare tungt på under 20 meters afstand det meste af tiden. Til sidst kom den dog til land. Brinkerne var høje og stejle – og til landing under disse formål har jeg en speciel gaf, som jeg har monteret for enden af skaftet til en lang malerkost. Min gaf er således 1,8 meter lang, så jeg ubesværet kan lande fisk fra selv de værste brinker. Gafningen gik super og et øjeblik efter lå den store fisk i græsset. Havørreden vejede 10,2 kilo og var 90 centimeter lang. Det skal siges at det er kun store fisk, som skal med hjem, at jeg gaffer på denne måde, slutter han.

Henriks største havørred fra Karup Å indtil videre er 12,25 kilo – også taget på en Rapala Countdown, så der er lidt vej til rekorden. Men mon ikke han slår den en dag, hvis han holder den kadence på 10 kilos fisk!

 

Friluftsland udsalg

 

Henrik Stubkjærs 10,2 kilos havørred fra Karup Å var hans femte havørred over 10 kilo! Lidt svært at stikke...

Henrik Stubkjærs 10,2 kilos havørred fra Karup Å var hans femte havørred over 10 kilo! Lidt svært at stikke…

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This