Jan Damkilde Christensen med sin første laks over 10 kilo fanget. Jovist, der er fisk vest for Rønne på denne årstid!

21.2.11 – SIMON DAMKILDE CHRISTENSEN ville på laksetrolling på Østersøen lørdag den 12. januar, og selvom vinden havde blæst godt igennem aftenen forinden var det ikke nok til at stoppe ham. Set i bagklogskabets lys var det også en god idé, for dagen gav en af de store laks i båden!

– Vinden havde blæst godt fredag aften og måske var det ikke vejr til at tage ud, men jeg ville af sted, fortæller Simon. – Jeg fik min kære onkel, Jan Damkilde Christensen, med. Det var simpelt nok, for jeg lokkede ham med at der var masser af laks derude. Der skulle dog gå nogle timer før vi havde heldet med os fandt vi ud af i løbet af dagen, fortsætter Simon.

– Vi sejlede ud fra Nørrekås og jeg havde fået noget gode meldinger om rigtig gode fangster omkring Haslefingeren vest for Rønne, men bølgerne gjorde at der var fare for overisning, så vi satte grejet og trollede mod sydvest indtil vinden lagde sig. Da vinden havde lagt sig satte vi igen kursen mod Haslefingeren, men deroppe var der heller ingen laks, eller i hvert fald ikke nogen der gad at hugge, for der var rigtig mange lodninger på ekkoloddet i hele vandsøjlen. Vi fik justeret grejet en del og tilsidst havde vi alle stænger ude, 3 sideplanere i hver side, 2 stænger på hver downrigger, 1 dipsy diver og 1 sniger, så vi helt klar, men der skete bare intet!

–Klokken nærmede sig 15.30 og jeg sagde til Jan at klokken 16.00 hiver vi stængerne op. Jeg begyndte at fortælle og vise Jan alle finesserne på min Garmin 7012 kortplotter, og mens vi sidder der og fuldstændig har glemt hvad vi egentlig laver på vandet er der hug på den ene sideplaner i styrbords side, og mon ikke vi fik travlt da den tog 300 fod line i første hug! Kort tid senere kunne Jan lande sin første laks over 10 kilo, helt præcist 10,1 kilo og 104 centimeter.

– Det blev alligevel en rigtig god dag, og der er altså laks vest af Rønne på denne tid af året, slutter Simon glædeligt i sin rapport til Fisk & Fri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This