– I går søndag var jeg lige på en lille formiddagstur på en sjællandsk sø, fortæller Lars Laursen. – Der var ingen vind og masser af små snefnug i luften. Spørgsmålet var nu – var gedderne nu på det lave vand eller trukket ud på det dybe vand? 

– Min makker Stef og jeg fiskede først området omkring bådebroen af. I 2. kast havde jeg en lille gedde på små 50 cm. Den fik hurtigt friheden. Stef fulgte efter med en lidt større. Så var der da fisk i søen. Ellers skete der ikke mere. Vi besluttede os for at prøve lidt længere ude, for at se om gedderne var trukket ud på det dybe. Vi kastede anker på ca. 4 meter vand. Jeg skiftede stang og agn fra en Storm gummiwobler til en 93 grams Line True Trout fra Savage Gear i orange/hvid. Denne agn har jeg fanget 2 gedder over 9 kg på, så den kan fange store fisk. Men den er noget tung at kaste med i mange timer ad gangen. Dog er gangen helt forførende. Søens vand er her hen på efteråret klaret en del op. Om sommeren er sigten helt ned til 20-30 cm, men nu er sigten på næsten 2 meter.
– Med min stive 9 fods stang sendte jeg agnen ud over søen, og den landede med et kæmpe plask. Der blev vel taget 4-5 kast, hvor jeg pludselig i dybet mærkede et karakteristik lille hug i agnen. Jeg gav af erfaring ikke modhug med det samme. Et splitsekund efter kom der endnu en kontakt for enden af linen, og 3. gang gav jeg et solidt modhug. Samtidig sagde jeg til Stef  “Så nu er der sgu en god fisk”. Stangen bøjede og vægten af fisken var tung. Det var en god fisk kunne jeg mærke, og den blev langsomt pumpet ind mod båden. Der gik ikke lang tid, før Stef sagde, at det var bundhug. Det var jeg ikke enig med ham i, men det som jeg i min fiskeiver ikke havde set var, at på den stille overflade i den retning, som fisken havde hugget, kom der utrolig mange bobler til overfladen. Næsten som om at det var en suder i størrelse XXXL.
– Efter lidt pumperi fik vi fisken at se i overfladen. Det var en fin fisk på 7-8 kg. skød vi den til. Der var godt gang i fisken, og den var meget frisk, hvilket resulterede i flere gode udløb i det klare vand. Gedden ville ikke op i båden, men ned til bunden. Efter 3-4 minutters tovtrækkeri fik vi dog fisken i båden. Krogen sad lidt dybt i tungen, men det lykkedes at få krogen fri. En hurtig måling sagde 108 cm og den vejede 10 kg – sharp, så nu kan jeg føje endnu en 9kilo+ gedde til fangsterne på min gummiagn. Efter en hurtig fotografering genudsatte vi gedden forsigtigt. Der går ikke lang tid, får der er tegn på at den er helt og. Med friske haleslag glider gedden igen ned mod bunden. Ny pr. på søen og så på spin. 
Formiddagen slutter med en lillesøster på 4,9 på død karusse og en lille pjevs til Stef på 45 cm. Stef er nu overbevist om at store agn fanger store fisk, men det er lidt tungt at arbejde med.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This