Glæden er ikke til at tage fejl af! Jan Snejbjerg Jensen med sin kæmpe havørred fra Karup Å på 90 centimeter og 10,81 kilo. En lystfiskers drøm er gået i opfyldelse.

19.9.2011 – DET, DER FOR MANGE ER DRØMMEN, at fange en havørred i Karup Å over de magiske 10 kilo gik lørdag den 17. september i opfyldelse for Jan Snejbjerg Jensen fra Skive.

Jan, der har fisket i Karup Å i mange år, natfiskede med flue ved åen. Jan gik i gang med at fiske kort før midnat, og allerede efter 25 minutter tog en fisk fluen inde ved egen brink. Fisken var tydeligvis stor, og en hård og kontant fight gik i gang. – Jeg måtte presse fisken ekstra hårdt, da jeg stod 30 meter fra et sving hvor bunden og modsatte brink er fyldt med træstammer, rødder og faskiner, fortæller Jan. Det lykkedes heldigvis, og efter små ti minutter viste fisken svaghedstegn. Fisken kom op til overfladen hvorefter Jan kunne presse fisken ind på en sandbanke for at kane den op på land. – Jeg ville med venstre hånd hjælpe den det sidste stykke op, og på dette tidspunkt slog pulsen hårdt, da jeg idet jeg får fat i haleroden opdager, at jeg slet ikke kan få fat omkring den. Den er ganske enkelt for tyk, fortsætter Jan. Han smed fluestangen og kunne med begge hænder trække fisken op på land, heldigvis uden yderligere vanskeligheder. Med fisken sikkert på land kunne Jan juble mutters alene i mørket!

– Fisken var knapt nok aflivet før jeg ringede rundt til vennerne ved åen. Søren, der er fotograf måtte op af sengen og ud til åen for at tage billeder, og Jesper fra Skive insisterede på at han også ville fotografere. Ved Hagebro var Johnny Jeppesen fra foreningens bestyrelse, min fiskeven Günther Grossmann og Thomas fra Kiel beundrere af vel nok den tykkeste hanfisk jeg nogensinde har set. Havørreden blev målt til 90 centimeter præcis og vejede hele 10,81 kilo, fortsætter Jan. Det der gør fangsten usædvanlig, er, at det er en nystegen og tyk havørred som indtil videre er den største havørred landet i Karup Å i år. En fisk, der udover at være imponerende i sig selv, ikke mindst er imponerende fordi den er fanget i midten af september.

– For mig personligt har selve fangsten været overvældende på mere end en måde. Dels blev drømmen om den store fisk nu et minde. Samtidig har jeg fået ufatteligt mange lykønskninger over fangsten. Alle har glædt sig på mine vegne, slutter Jan. At netop Jan har fanget denne fisk er velfortjent, da det er en del af belønningen for mange års arbejde i Karup Å Sammenslutningen og arbejdet for juniorafdelingen og vandplejen i Lystfiskerforeningen for Skive og Omegn.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This