Marmorkarpen blev indført til Europa i tresserne, fordi man troede, at den som dens nære slægtning sølvkarpen  spiste alger og dermed kunne gøre vandet mere klart. Man fandt dog ud af, at den spiste dyreplankton, hvormed udsætningerne havde den modsatte effekt… Den findes stadig i en del europæiske vande – blandt andet i Tyskland, hvorfra der netop er taget en enorm fisk på 55 kilo.

– Jeg har gennem mange år set disse store fisk svømme rundt i mine lokale søer i Bayern, fortæller Sascha Waitl til Fisk & Fri. – De kan være svære at fange, da de jo lever af at filtrere zooplankton over deres gællegitterstave, og jeg har gennem tiden prøvet masser af forskellige agn – uden resultat. Men så en morgen så jeg dem æde kirsebær, der faldt ned fra et træ, og det gav mig en ide… Jeg gik straks ud og købte noget tørret frugt i form af svesker, og så var det ellers bare ud at fiske den næste morgen. Jeg fiskede mit tørrede frugt på en hair-rig under et lille klart bobleflåd lige under overfladen – og det virkede. Siden den dag har jeg flere marmorkarper på denne teknik- bland andet den fisk jeg lige har fanget, som du kan se op billedet ovenfor, slutter han.

Marmorkarpen findes ikke i Danmark, men måske kan dette alligevel fungere som inspiration til at fange nogle af de meget store sølvkarper, der svømmer rundt i flere danske vande. De to arter er meget tæt beslægtet, og de er næsten ikke til at kende fra hinanden, så hvis tørret frugt virker til den ene, så kunne det let tænkes, at den også virker til den anden. Kom ud og fisk – og send en rapport til Fisk & Fri hvis det lykkes for dig at fange en dansk sølvkarpe.

Har du selv fanget en sjov og usæsvanlig fisk, så hører vi meget gerne fra dig. Send din historie og et godt foto af fangsten til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This