Indtil videre har DTU mærket og genudsat omtrent 100 blåfinnede tun ud af målsætningen på 200 mærkede fisk i 2021. I det næste stykke tid vil en udvalgt flok af 15 både fiske efter de tun, der skal hjemtages på den danske kvote, og i dag er tre både ude for at fiske tun:
Lystfiskerne må inden for de næste 20 dage selv bestemme, hvornår fanger deres 15 kvotetun, som herefter skal bringes til Skagen Havn, hvor bl.a. hoved, skælprøver, maveindhold og hale fryses ned til DTU Aquas videnskabelige formål, mens kødet spises af lystfiskerne selv. Der er cirka 90 kilo rent kød på de store tun, og det vil blive fordelt, så båden, der har fanget den, får halvdelen – og resten deles ud til de øvrige både, der har deltaget i tunfiskeriet, men ikke selv har fået en hjemtagningskvote.
Fiskeriet de sidste par dage har været stærkt svingende, men der er landet, mærket og genudsat mange flotte fisk. En af de mere bemærkelsesværdige fangster kom fra Lars Nordhild Rønnings båd, som fik det vildeste dobbelthug, hvor det faktisk lykkedes at lande, mærke og genudsætte begge fisk i god behold. Men det kostede en del sved på panden, kan man vist roligt sige. På trods af, at begge tun blev fightet på stand-up udstyr blev de landet på 45 minutter, hvilket er, hvad det også normalt tager, når fiskene fightes i stangholdere. Det skal dog siges at de ”kun” var i omegnen af 250 cm – altså godt 100 kilo mindre end de største, der er taget. De har typisk dørget med 1-1,5 knob og brugt drivankre, når det var nødvendigt at bremse farten. Ud af de fire-fem stænger har de fisket to med balloner og resten løsline.
De svenske tunfiskere har pt fanget cirka 35 tun.
Den 25 september fortsætter fiskeriet efter blåfinnet tun, der skal mærkes og genudsættes – og det kommer til at ske med Gilleleje på Nordsjælland som udgangshavn.