– Efter jeg begyndte at fiske gedder for nogle år siden har min PR, været på 117 cm, fortæller Emil Hjorth. – Og for tre år siden, fik jeg ny vægtrekord på 10,7 kg. Disse to rekorder, har jeg virkeligt kæmpet for at slå med både intensivt fiskeri med agnfisk i vand og nonstop spinfiskeri i flere år med op til 250 fiskedage om året. Jeg har mistet mange kæmper, som har været oppe omkring den rigtige størrelse, men har aldrig givet op.

– Søndag den 3. marts var jeg på et spot, hvor jeg dagen før havde haft den fantastiske oplevelse af at hjælpe min kammerat med at fange to gedder på henholdsvis 110 og 113 cm, fortsætter han. – Jeg vidste derfor, at der var store gedder i området. De første to timer blev tilbragt i blæsende vejr, og jeg havde kun tre mindre følgere, som viste en smule interesse i min 4D Herring. Jeg troede, at turen ville blive endnu en tur uden særligt meget aktivitet til mig, men efter den tredje følger, valgte jeg at skifte til en lille rød zonker flue for at få de mindre gedder i tale.

– Blot fem kast senere, gik der lidt kludder i linen, og da jeg havde det fikset, var der direkte kontakt til noget tungt. Først tænkte jeg bare, at det var det træ, som jeg havde kastet til, men valgte alligevel at sige til min kammerat; ”så der nap” med en sarkastisk tone i min stemme. Men så gik fighten i gang, og to store hovedryst viste, at det altså var en fisk jeg havde kroget. I starten opførte den sig meget roligt, og svømmede stille rundt, men efter et minut viste dyret sig, og helvede brød løs.

– Først der gik det op for mig, at jeg havde kroget en kæmpe. Mange udløb blev taget, og den tog et par ture i sivene. Der gik også en smule panik ï min kammerat, som skulle prøve at få den til at passe vores store net, men til sidst kom hun ind. Jublen brød løs, og efter først at have målt den til hele 118,5 cm, og senere vejet hende til 11,3 kg, så kunne vi se storgedden svømme tilbage i dybet. Vi råbte og skreg af glæde, som små børn der havde fået deres ønske opfyldt til jul. Fluen, der blev brugt, var en 8 cm rød zonker, med en lille propel foran fisket på 0,74 mm FC, slutter han.

 

Grejxperten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This