– Tirsdag d. 6. oktober 2020 havde jeg allernådigst fået tideligt fri fra det gods, hvor jeg arbejder, da vejrforholdende ikke tillod, at vi fortsatte arbejder, fortæller Alexander Schultz Rothausen. – Jeg havde netop hentet en pakke med endegrej fra Hig5 lures, og da jeg nu havde eftermiddagen fri, kriblede det for at komme på vandet og prøve de nye sager af.

– Vejret så fortsat ikke for lovende ud, men fast besluttet pakkede jeg regntøjet og drog så ellers ned til en privat sø, som jeg har fisket i siden barnsben. Da jeg ankom til broen, var min ene stang allerede rigget til med en SG Goby shad, så omend jeg var ivrig efter at afprøve det nye grej, skulle den dog have et skud forinden. Jeg tjekkede bremsen og lagde så ellers et kast langs et sivstykke, der som oftest huser en gedde eller to. Det gjorde jeg klogt i! For efter at have halet agnen bare et par meter ind, lavede jeg et spinstop og mærkede da med det samme et hug. Jeg gav tilslag, så et stort plask i overfladen og vidste med det samme, at der var tale om en god fisk, idet den ellers stramme bremse begyndte at give lyd fra sig.

– Jeg strammede bremsen yderligere og holdt fisken hårdt, alt imens jeg med én hånd febrilsk forsøgte at folde nettet ud. Fisken gik dybt i det mørke vand og efter, hvad der føltes som en evighed, havde jeg endnu ikke set den ordentligt. Med et kom en stor bred skikkelse dog op til overfladen. Jeg rakte ud efter den med nettet, men den tog udløb. Jeg trak den endnu engang ind mod nettet, men den trak igen afsted. Først 3. gang lykkedes det at nette den store dame, og det var ikke et sekund for tideligt. For ligesom hun kom i nettet, mistede krogen sit greb, og agnen var fri. En smule forvirret og fuld af beundring betragtede jeg kort den enorme madame, inden jeg skyndte mig at finde vægten og målebåndet frem. 123 cm lang og 13,5 kg tung var fisken, og den toppede dermed min forhenværende PR fra i vinters på 11 kg og en estimeret længde på 115cm. Jeg fik taget et par hurtige billeder, der dog var besværliggjort af den tiltagende regn og det faktum, at jeg var alene. Herefter genudsatte fisken jeg, der uden videre slog hårdt med halen og forsvandt ned i dybet.  

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This