– Mig og min makker er taget ud for at fiske på Fyn, og forholdene er helt rigtige med hård rygvind, stigende vand og forholdsvis koldt gråvejr, fortæller Sven Riber Hougaard. – Jeg fisker et flydende skydehoved på en #6 fluestang med en vægtløs flue for enden. Formålet med så let en flue, er de helt lange stop, hvor fluen bare får lov at svæve. Det skal hurtigt vise sig, at jeg har valgt det rigtige set-up, da denne fisk tager fluen så hårdt, at jeg næsten ikke behøver at give et modhug selv, men det gør jeg, og fighten begynder.

– Jeg mærker meget hurtigt, at det er en pæn fisk og er ikke i tvivl, da den tager over en meter fri af vandet op til flere gange med udløb på 20-30 meter. Efter nogle intense minutter, hvor den har trukket hårdt, stikker den snuden lige imod mig, og jeg holder kun lige akkurat kontakten til den, fordi jeg ruller, så hurtigt jeg kan på fluehjulet. På grund af det lange forfang på fluestangen, kan fisken bære sig ad med at svømme imellem benene på mig, selvom jeg prøver ihærdigt at presse den væk uden held.

– Jeg er næsten sikker på, at den vil ryge, men jeg får på mirakuløs vis viklet mit ben fri, og fighten fortsætter. Fisken tager to rundture rundt om mig, og den begynder at trække kraftigt mod nogle store sten samt tangplanter, så jeg presser den meget hårdt og får min makker Lasse til at nette den. Det lykkedes, og vi jubler af glæde, da vi ser den i nettet. Da vi kommer op på land for at afkroge den, ser fluen lidt sjov ud. Fisken, som vejer 2,5 kilo, har rettet krogen næsten helt ud, så vi var begge enige om, at den fight ikke havde varet meget længere, hvis ikke han havde nettet den.  

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This