– Godt i gang med årets artsjagt, valgte jeg efter friske beretninger om havbars, makrel og stavsild fra den jyske vestkyst, at tage en aftentur ved vestkysten, fortæller Mark Hemmingsen. – Ved ankomsten til fiskepladsen blev det hurtigt klart for mig, at der var rovfisk på jagt, for vandet var spilkogende af liv. Ved nærmere eftersyn var tydeligt, at det var stimer af små sild og brislinger, som blev jagtet af rovfisk.

– Jeg fik hurtigt rigget min 10 fod kyststang til med et modificeret makrelforfang med to makrel ophængere og et 28 grams kystblink. De første mange kast skete der ikke meget, og alt imens rovfiskene fortsat ivrigt jagtede byttefiskene, valgte jeg at fiske gradvist dybere og dybere for hvert kast.

– Endelig fandt jeg den rigtige dybde, og det resulterede i et kontant hug, hvorefter en fin fight kunne begynde. Da fisken kom nærmere land, blev det klart, at der var tale om stavsild. Sådan, fedt, ny art til dette års artsjagt!  –Jeg valgte at blive lidt endnu på fiskepladsen, da der stadig var masser af liv i vandet foran mig, og muligheden for årets første makrel ikke skulle spildes.

– Det lykkedes mig at fange et par stavsild mere, og kort før jeg ville slutte fisketuren, fik jeg et kraftigt hug. –Efter en god fight, som bestemt er havørredudstyret værdi, kom en stor stavsild til syne i overfladen. Stavsilden så pænt stor ud, og jeg valgte derfor lige at tjekke dens vægt. Vægten stoppede ved 1,1 kg, og dermed var en ny personlig rekord en realitet. Stavsilden blev og målt til 48 cm, og da jeg mindes at huske, at den nuværende danske rekord for stavsild er omkring 48 cm, valgte jeg lige at tjekke op den nuværende rekord. – Det blev nu klart for mig, min fangst er en mulig potentiel dansk rekord for stavsild, og sørgede jeg selvfølgelig for at få vidner til min fangst og vejningen af den.

– Stavsildene var fiskeart nr. 45 for mit vedkommende indtil videre i år, og med fangst af en ny potentiel dansk rekord, må jeg konstatere, at det endte som herlig aftentur ved den jyske vestkyst.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This