Min fiskesæson har været præget af få og mindre havørreder, så håbet om en af de større havørred var ved at forsvinde, som dagene gik og vi var i gang med august måned, fortæller Mark Bech Højfeldt. – På min sidste fisketur i vores tre ugers sommerferie, hvor varmen var ekstrem, skete det utænkelige. I et af de første sving fik jeg et godt hug og en havørred på 48 cm måtte på land, mens mørket faldt på.

– Et par sving længere nede tog en havørred min diskrørflue i egen side, og den virkede lidt tungere. Første da den begyndte at springe oven ud af vandet fik jeg en bedre ide om størrelsen. Jeg skød den til omkring 3kilo+. Min klasse 4 fluestang var på overarbejde, og jeg rystede på hænder og ben, da første forsøg på at lokke havørreden i de sorte netmasker mislykkedes. Anden gang gik det heldigvis bedre. Springfætteren var lidt større end først antaget, for den vejede 4,5 kilo fordelt på kun 71 cm. Lykken var skåret ud i fantastisk stykke sølvtøj, og den næste uge i sommerhus med familien og uden fiskestang skulle jeg nok klare. Det er den største havørred, jeg har fanget på så spinkel en fluestang – og en af de største fra det lille produktive vandløb som hedder Binderup Å. Knæk og bræk.

Har du selv været ude at fiske ved din lokale å hører vi meget gerne fra dig på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36. Send gerne cirka 300 ord eller 10-15 linjer samt et foto – gerne vandret.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This