Der bliver fanget mange karper derude ved vandene lige nu, og en af dem, der har gjort det rigtig godt på det sidste er Stefan Hartwich:

– Endelig kom dagen, hvor jeg skulle ud til Roskilde Fiskeland, for at fiske efter karper sammen med familien i vores ferie, fortæller han. De første dage gik med seks mistede fisk i træk, men ellers var der ingen aktivitet i søen pga. stærk blæst, så tålmodigheden og troen på egne evner blev virkelig sat på prøve.

– Jeg holdt mig til planen med at forfodere på de planlagte spots og fortsætte med at bruge tigernuts og majs, som jeg følte mig mest tryg ved, hvorefter jeg håbede på, at heldet ville vende. Søndag d. 26.07 var jeg meget tæt på at lande min første græskarpe, som jeg desværre mistede på netrammen. Følelsen var forfærdelig for jeg havde aldrig prøvet at fange den type karpe før. Og med følelsen af at have mistet en helt ny karpe art, var det virkelig et hårdt nederlag at se den svømme væk.

– Tirsdag d. 28.7.20 ved en 19.30 tiden fik jeg endelig lidt held. Jeg fik et lusket hug og fisken tog et godt udløb. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en stærk fisk. Det var en fight jeg ikke lige umiddelbart kunne sammenligne med andre fangster, og som mindede meget om fighten med den græskarpe, jeg blot to dage forinden havde mistet. Efter små syv minutters forsigtig fight fik jeg – med hjælp fra min kammerat Ronnie Badeby, landet en smuk græskarpe. Vi kunne med det samme se, at den var stor, og glæden var endnu større da vægten viste 12.7 kilo. Det var første gang i mit snart 28 årige fiskeliv, at fik jeg fanget en græskarpe, så glæden var stor og jublen over fangsten ville ingen ende tage.

– Jeg havde næsten ikke lyst til at sende græskarpen tilbage igen, da jeg bare ville nyde synet af den. For at det ikke skal være løgn, så fik jeg to dage senere d. 30.07 kl 10.50 endnu en græskarpe på land med vægten på 12.1 kg. Det været nogle drømmeture, som næppe bliver overgået i nær fremtid, da jeg satte flere personlige rekorder, eftersom jeg også fik en fantastisk smuk skælkarpe på hele 16.1 kg og en flot Spejlkarpe på 13.3 kg.

 

Jans Lystfiskershop

 

Stefan Hartwich med en af sine flotte 16 kilos skælkarpe.

Stefan Hartwich med en af sine flotte 16 kilos skælkarper.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This