– De seneste år har Ishøj Sportsfiskerklub afholdt en årlig tur til det jyske for at fiske gedder, sandart og aborrer, fortæller Thomas Lüdecke Jørgensen. – Sidste år havde vi lagt turen en måned tidligere, hvilket resulterede i et sværere fiskeri og slankere fisk. Med netop det i mente var alle deltagere spændte på dette års fiskeri. Vi skulle fiske lørdag samt søndag – og vejrudsigten tydede på fornuftigt vejr, så troen på et godt fiskeri var der.

– Lørdagen startede med en smuk malerisk rød solopgang med rullende brasner, store springende rudskaller og jagende aborrer i overfladen. Der blev hurtigt fundet fisk på loddet, huggene faldt og jeg bommede en god fisk i to omgange. Det var jeg pænt ærgerlig over. Vi fik dog alle fisk, men de andre både havde haft betydeligt mere tur i den med både store og mange gedder, sandart og pæne aborrer.

– Efter en hyggelig social lørdag aften, skulle vi fiske videre om søndagen, hvor vi dørgede med store skaller. Det var mere blæsende og knap så flot som dagen før, men det blev hurtigt glemt da min fiskemakker Morten ramte et par bananer med det samme, hvorefter vi fik flere fisk på dette spot. Det døde lidt ud, så vi strøg videre til et spot Morten tidligere havde udset sig, og der må jeg bare sige tak til Morten samt understrege vigtigheden af at have en god fiskemakker: På spottet lander Morten en fin 5 kgs gedde, hvorefter jeg får et tungt hug på bunden. Fighten var udramatisk, men spændingen steg dog, da vi så fisken i overfladen.

Min gedde bliver landet, mens den anden gedde stadig ligger i fangstnettet, og den første gedde så nærmest lille ud nu. Og så var det bare ellers op i vejeslyngen, så nysgerrigheden kunne stilles. 10,4 kilo vejede en flotte gedde efter slyngen var trukket fra. Længden var 107 cm. Hvilken top fisk! Turen var en kæmpe succes. Det er altid en fornøjelse at dele oplevelsen omkring en stor fisk med passionerede venner!

 

Grejxperten

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This