– Dagen var endelig kommet til den længe ventede tur, fortæller Klaus Lund. – 0-ture har der været nogle stykker af, og derfor havde Tim Fisker sat mig op til en guidet tur med Jack Schultz. Forventningerne var høje, og det skulle vise sig, at det var med god grund. 

– Vi mødtes tidlig morgen på Tåsinge og kørte ud mod dagens første fiskeplads. Vejret var perfekt. Der var lidt bølger, overskyet og dagen før havde budt på regn og blæst, så der var ingen undskyldninger.Jeg blev som lærlingen sat til at gå først. Jeg ved ikke om det var misundelse fra Tims side – om jeg havde tømt hans mappe for gennemløbere eller om det var et tilfældigt vindpust, men efter cirka fem minutter mærker jeg en longshot, som flyver lige forbi mit hoved. Dertil skal også siges, at Jack fik samme oplevelse af Tim lidt senere – dog med en fuldtræffer.

Et godt havørredhug!

– En time inde i fiskeriet mærkede vi et hug, og kunne spotte de første rygfinner. Nu steg koncentrationen. Da vi rundede en pynt sagde Jack: “Den her bugt skal holde fisk“ – på godt fynsk selvfølgelig. Og tre minutter senere landede Jack sin første fisk – en super flot havørred godt over målet. Vi fiskede videre med stor koncentration, og så skete det! Ud af det blå huggede den med det samme. Lige i øjeblikket var jeg ikke klar over størrelsen på fisken, men at dømme ud fra Jack`s høje råb “ OP MED STANGEN” og “KÆFT DEN ER STOR “ kunne jeg godt fornemme, at den nok havde lidt størrelse – og til sidst blev den landet. Den flotte havørred var 62 cm & min PR var dermed slået. Havørreden blev taget på den lille Hotshot med grøn ryg på otte gram. Der blev råbt og hoppet rundt. Lidt efter mistede Tim en med fin størrelse, hvorefter pladsen var fisket af.

– Vi kørte til næste spot, og da vi ankom sagde Jack, at denne plads nok skulle holde fisk. Og ganske rigtigt: Første kast fra Jack giver ham igen en fantastisk ørred 10 meter ude og i vand til anklerne. Vi indstiller fiskeriet & tænder op i grillen. Resten af dagen stod den på røverhistorier, hotdogs & pibe rygning.

– Nu er stimen af 0 ture brudt, fiskefeberen er vendt tilbage og min stædighed over for gennemløbere er forsvundet. Stripperen har altid været mit fortrukne agn, men jeg tænker, at Hotshot bliver en fast ting i grej æsken frem over. En stort tak til Jack og Tim for at dele ud af deres viden til en knap så erfaren fisker i faget. Knæk og bræk derude.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Klaus Lunds flotte havørred huggede på en Hotshot gennemløber.

Klaus Lunds flotte havørred huggede på en Hotshot gennemløber.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This