– For mange er vinterfiskeri ensbetydende med kolde fingre og korte fiskedage, men fiskene hugger velvilligt i mørket – også midt om vinteren. Læs og bliv inspireret til nye tider i dit eget fiskeri.

– Vinterfiskeri var også lig med dagsfiskeri for mig i mange år – men to korte fiskedage i weekenden var bare ikke nok, fortæller Filippo Bernardis. – Jeg elsker havørred fiskeri; chancen for den store fisk, naturen, og udfordrende forhold giver mig et kæmpe adrenalin boost, som jeg ikke kan undvære.

– Min fiskemakker og jeg har ofte talt om, at havørreder kan jage døgnet rundt. Så hvorfor skulle de ikke bide i vinternatten? Jeg var nysgerrig, og gik derfor i gang med at søge efter artikler og blogs omkring natfiskeri i de kolde vinternætter. Heldigvis fik jeg hurtigt nogle hits. Faktisk fandt jeg en gammel artikel om en gut der hedder Thor på Fyn. Han fanger store blanke havørreder på op til 7 kg om natten hver vinter. Artiklen gav mig også et indblik i hans strategi, og det hele gav mening for mig. Jeg var solgt! Teorien skulle testes så hurtigt som muligt. Selvom det var koldt, kunne jeg nu tage ud og fiske i løbet af ugen og ikke kun i weekenden. Fantastisk!

– Jeg valgte et sted på Østsjælland, hvor havørreder trækker om vinteren. Vejrudsigten sagde fralandsvind, og strømmen gik mod kysten. Efter mine beregninger burde strømmen derfor tage varmt vand med ind til mig på kysten. I dagene før havde temperaturen ligget på et par minusgrader, og vandet var 2.7 grader, men da jeg tog af sted i slutningen af januar havde det regnet hele dagen og der var faktisk +6 grader. Det føltes derfor som en sommernat i forhold til de tidligere dage. Jeg ankom på min plads klokken 6 om aftenen, og jeg havde planlagt at fiske med fluestangen. Jeg valgte en sort reje med selvlysende øjne, flydende line og nylon forfang, der ikke synker så meget – det siges nemlig, at det er bedre at fiske højt og langsomt om natten.

– Der gik omkring 40 minutter, og så skete der noget. Jeg troede, at jeg ramte tang, men så kunne jeg mærke vibrationerne på stangen, og det var helt tydeligt, at der var fisk på. Fisken tog fluen meget nænsomt, men da det gik op for havørreden, at den var fanget, gik den helt amok. Den sprang op af vandet 4 eller 5 gange i træk i total mørke. Det var meget kaotisk og fisken gav en rigtig god og sjov fight. Jeg troede at den var mindst 60+, men efter en lang kamp, kom fisken endelig i nettet og den målte præcis 50 cm. Efter en hurtig photoshoot på stranden, gik jeg ud igen og i andet kast tog jeg fisk nummer to på fluen. Denne gang tog fisken fluen rigtig hårdt, men efter få sekunder hoppede den desværre af. Klokken 9 pakkede jeg sammen og kunne konkludere at vinterfiskeri i mørket klart kan anbefales!

 

Grejxperten

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This