– Aborrefiskeriet er for alvor blevet hot i tiden, fortæller Jens Fisker. – Et solidt højtryk har i en stund givet os god varme og sol, hvilket har banket vandtemperaturen gevaldigt op rundt omkring. En kammerat fortalte, at de havde målt hele 16 grader i Gudenåen!

– Det betyder også at skallerne rundt omkring virkelig er rykket op på det lave langs grøde og sivkanter i søerne. Og det betyder kun én ting i min bog. Nemlig at aborrerne følger efter – og de er sultne efter legen! 

– Jeg har haft et par tidlige morgener på søen i denne uge i håbet om at ramme noget af det bonanzafiskeri efter aborrer, som denne tid kan byde på. Og jeg har faktisk ramt det! 

– Den første morgen, som var stille klar og solrig, bød på et himmelsk fiskeri. – Allerede inden klokken 09:15 havde de første 10 fisk over 40 centimeter været oppe og se indersiden af min gamle Linder. Jeg lå på en skrænt, hvor jeg på loddet havde set kæmpe skallestimer oppe på det lave. Aborrerne kom tonsende ude fra det dybe og slog op i skallerne i bedste National Geographic stil. Et smukt syn! Man tisser næsten lidt i bukserne, når en aborre på omkring de 50 centimeter kører halvvejs fri af vandet igennem overfladen og vælter skaller i fjæset. Fiskeriet døde dog ud ved 11 tiden. Men da havde jeg fået 14 over 40 centimeter med en topfisk på 47 cm. Hvilken fantastisk morgen, hvor jeg brugte alt fra vibrationsagn og små jerks til jigs. 

– Et par dage efter skulle fruen med ud i håb om at kunne få del i kagen også, og hun er en efterhånden meget habil fisker! Jeg havde dog også sneget en stang med til en levende skalle den dag. Vi kom ud på en lovende plads og startede med at skænke en kop kaffe. Men inden vi kunne nå at se os om, var der et angreb i gang.

– Jeg tog den nærmeste stang, som var rigget op med en jig og fyrede direkte ind i angrebet. Der gik to omgange på hjulet, før helvedesilden brød løs. Den lille mediumlight stang krøllede, og bremsen på hjulet begyndte at hyle! Det var en god fisk! Efter en intens fight kunne fruen nette en gudesmuk halvmeter aborre. Så er dagen ligesom reddet ved første kast! Fiskeriet var stabilt i tre gode timer herefter med en god stribe fisk over 40 cm, hvoraf fruen blandt andet fik en vanvittig tyk fisk på 42 centimeter og hele 1.38 kilo! Den havde taget sin del af skallestimerne. I takt med solen tog til døde fiskeriet ud. Men hvad gør det efter sådan en morgen. 

 

Jans Lystfiskershop

Jens Fisker med stor aborre

Aborre returneres af Jens Fisker

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This