Mark Hemmingsen med en flot tigerørred.

Rundt omkring i landet er der en del søer, som udsætter kilde- og tigerørred, der byder på super spændende fiskeoplevelser på UL-grejet. Følg med Mark Hemmingsen ud på hans seneste put and take tur efter specialørred.

 

AF MARK HEMMINGSEN

 

Det lykkedes mig at komme tidligt ud af sengen søndag morgen til mødet med en del sne på vejen. Men sne eller ej, afsted skulle jeg altså. Jeg valgte at satse på en kort tur til én af de lokale put and take søer i jagten på de såkaldte specielørreder, eller rettere sagt, var mit mål at fange en flot og farverig kildeørred, med en mulighed for en bonus tigerørred.

 

Hvidovre Sport

 

Denne smukke kildeørred faldt for et lille softbait.

Denne smukke kildeørred faldt for et lille softbait.

Kilde- og tigerørred på UL-grej

Udstyret med UL-grej og et lille gummidyr agnet på et jighoved, begyndte jeg ved solopgang fiskeriet. Gummidyret blev kastet ud langs en busk og fik lov til at dale til bunden, hvorefter jeg langsomt jiggede gummidyret henover bunden. Første plads gav ingen kontakter, så da pladsen på den anden side af busken blev ledig, skyndte jeg mig over på denne fiskeplads. Forventningerne var ikke høje, da der allerede var tre andre lystfiskere, som havde fisket på pladsen, men pladsen skulle nu alligevel have et skud.

Efter kun få kast, havde jeg en kildeørred til at hugge forsigtigt et par gange, indtil den var med helt inde ved stangspidsen – dog uden at blive kroget. Et par kast mere op ad busken, gav endelig fast kontakt, og efter en kort fight kunne jeg lande turens første lille kildeørred. Efter lidt fotos, fik jeg skiftet til en frisk gummiagn, og så var strategien ellers bare at kaste op ad busken og jigge gummidyret langsomt henover bunden. Efter omtrent fem kast havde jeg et hug, uden at fisken blev hængende, hvilket af og til hænder, når ørrederne kun får fat i halen på gummidyret.

 

Mark med en af turens flotte kildeørreder.

Mark med en af turens flotte kildeørreder.

Et nyt kast til busken giver ørredbonus

Med en sikker følelse af, at der fortsat var en aktiv ørred ved busken, blev et nyt kast lagt op ad busken. Da agnen nærmede sig stangspidsen, kom en hidsig tigerørred susende gennem vandet efter gummidyret, men fik ikke fat i agnen. I stedet for at løfte agnen op af vandet, jiggede jeg den lidt videre langs søbredden. Bedst som jeg troede, at tigerørreden havde mistet interessen og var svømmet væk, fik jeg et chok… For da jeg forsøgte at løfte agnen fri af vandet, kom den påny susende med høj fart – og denne gang inhalerede den agnen helt oppe i overfladen lige ved stangspidsen. Hurtigt fik jeg strammet op med det resultat, at krogholdet var sikret, hvorefter tigerørreden sprang fri af vandet lige foran mig. Efter at jeg havde løsnet bremsen, fik jeg styr på situationen, og kunne efter en kort, men intens fight på UL-grejet lande en gudesmuk han tigerørred med det vildeste mønster og de flotteste farver. Yes!

Både kildeørred og tigerørred på samme tur

Det gode fiskeri fortsatte lidt tid endnu, og efter nogle timers fiskeri var slutresultatet tre kildeørreder og to tigerørreder. Derudover havde jeg en enkelt fast fisk mere, som jeg dog mistede krogholdet til. Jeg så desværre aldrig fisken, da den borede sig mod bunden, indtil krogholdet røg, men min erfaring siger mig, at der var tale om en tigerørred. Dertil havde jeg en række følgere i form af både kilde- og tigerørreder med helt inde ved stangspidsen, dog uden at de rigtigt ville hugge. Det er altid fedt, at se følgerne helt inde under land, mens de jagter ens agn.

Alt i alt en rigtig god ”farverig” fisketur, hvor nærmest alt jeg gjorde virkede til at fungere.

 

Hobie Outback fiskekajakker.dk

 

Der er faktisk let at kende forskel på tigerørred (øverst) og kildeørred (nederst).

       Det er faktisk let at kende forskel på tigerørred (øverst) og kildeørred (nederst).

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This