– Forleden cyklede jeg til Odense Å, da jeg er så heldig at bo 10 minutter på cykel derfra, fortæller Buster Nøhr. – Og tog jeg så sæsonens første gedde, imens konen puttede den lille. Jeg ankom ved åen cirka klokken 19.10. Her riggede jeg til og valgte pladsen til de første kast. Kast nr. 5 gav en stor hvirvel lige, da jeg løftede agnen ud af vandet. Jeg lagde derfor et underhåndskast 5 meter bag hvirvlen, lod agnen dale ned i killzone, og efter få omgange på hjulet huggede den.

– Fighten var kort og udramatisk. Jeg lod gedden hvile i det solidt sikrede net. Imellemtiden gjorde jeg vejeslyge og måtte klar. Jeg vejede fisken til 8.6kg og målte den til 115 cm. Da en venlig forbipasserende havde taget et par billeder, kom den nænsomt ud igen. Fordi fighten var kort og den fik lov til at komme sig, svømmede den sikkert og resolut afsted. Den var tydeligt udleget og havde ridser og mærker derfra, men ellers var det en sund og flot å-gedde. Alt i alt en kort men meget givtig aftentur. Læs mere om fisketegn til Odense Å på Odense-aa.dk.

– Det eneste minus var, at jeg fandt adskillige meter fletline efterladt ved bredden: Smid alt affald i skraldespanden lige meget hvor der fiskes. Sådan en klump fletline ved åens kant ser man ikke, med mindre man stod hvor jeg stod, men den klump fletline kan betyde en død svane, som alle der går tur langs vandet får øje på. Når det rygtes at den var kvalt eller viklet ind i fiskeline ødelægger det ikke kun fuglens liv men også det gode ry vi lystfiskere har. Så derfor er min opfordring: Husk at tage dit skrald med hjem, slutter han.

Hvis du er til geddefiskeri, så husk at tjekke alle vores mange store geddeartikler i artikelarkivet på fiskogfri.dk her. Og (reklame) – er du ude efter at få det store overblik over geddefiskeriets mange muligheder, så kan du skaffe bogen “Geddefeber” her.

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This