– Efter en nat uden et eneste bip fra mine FOX RX+ bidmeldernee, begyndte desperationen så småt at trænge sig på, fortæller Peter Schmal. – Frustrationen havde jeg ikke mindst, fordi jeg havde haft et par nul ture inden, og gangen før havde jeg knækket en af mine elskede Fox Horizon X stænger. Men jeg havde lovet min kæreste, at jeg ville fange en karpe, og jeg holder hvad jeg lover, så efter en hurtig diskussion med mig selv, valgte jeg at pakke mit grej, hoppe i båden og finde en anden plads med spots der var mere tiltalende.

– Et stort åkandebælte blev stedet, hvor slaget skulle stå. Et hul dybt inde i åkandebæltet var nemlig, hvor jeg placerede et af mine takler, en 15 mm. Nash Scopex/Squid pink pop-up, og selvom jeg vidste, at det var et stort sats, så var det for tiltrækkende til ikke at give det et forsøg.

– Efter at have lagt mine takler ud og organiseret mig på mine nye plads, var det tid til en lille en time på øjet. Jeg ved ikke, om jeg var faldet i søvn eller blot havde lukket mine øjne. Jeg blev i hvert fald flået ud af mine drømme til lyden af en bidmelder, der kørte i en lang tone – og et hjul hvis omdrejninger kunne løfte øjenbrynene på selv den mest garvede bilentusiast.

– Jeg var hurtigt ude ved mine stænger og kunne her se, at det var tacklet ude i åkandebæltet, som karpen havde fundet… Bum, modhugget blev givet og et tungt udløb længere ind i åkanderne blev taget. Jeg prøvede at lægge pres på fisken, men så ingen anden udvej end at hoppe i båden og prøve fra en anden vinkel. Stille og roligt fik jeg guidet fisken ud af åkanderne og ud på åbent vand. Jeg fik fisken tættere på båden og kunne her se, at det var en spejlkarpe i en ganske fornuftig kaliber. Straks efter lavede den sin karakteristiske vending, slog et par slag med halen og trak mod dybet. Et nervepirrende tovtrækkeri var begyndt, og flere gangen havde jeg fisken så tæt på båden for blot at kunne konstatere, at det var en rigtig god fisk. Men der skete ikke andet end, at den bare vendte for igen at trække mod dybet. Efter en længere herredyst kunne jeg endelig lade fisken glide over netkanten…. YES! Jeg var helt oppe i skyerne. Ind til land og op på måtten. Nu skulle der vejes og fotograferes.

– Vægten landede på 14,2 kg, hvorefter billederne blev skudt i alle mulige vinkler og efterfølgende sendt til kæresten. Fire karper, en suder og en brasen var turens fangst. Jeg havde svært ved, at være utilfreds med noget som helst, og jeg ser allerede nu frem til, at skulle ud og ligge under åben himmel igen.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This