Her er det Andreas Holm Nielsen med sin Amberjack på 18,3 kilo som han to på en SG cutbait Herring 460 gram Mackrel.12-02-2012 – DET ER FEDT at komme ned i varmen. Specielt når vinteren er på sit højeste. Det giver et løft, et boost. Og boostet bliver større med tropiske varmtvandsfisk for enden af linen. Sådan har Andres Holm Nilsen det, som netop er hjemvendt fra Tuna Coast.
– Vejret var suverænt, men vinden drillede os lidt, og derfor blev der brugt en del tid på speedjiging og jigfiskeri, kontra det mere klassiske popperfiskeri. Det lettere inshore-fiskeri med jerkbait og mindre poppere var ligeledes superunderholdende og effektivt, og vi fik vores stive geddestænger til at flekse helt i bund. Der skal altid kæmpes for trofæfiskene. Men turen gav os rigtig mange flotte og sjove nye fiskearter. 17 arter totalt fordelt til seks personer, og vi landede 154 fisk totalt.
Her er det Jacob Eckberg med en 8,2 kilo tung Bromtail Grouper, som han tog på speedpirk
Jeg havde medbragt to stk. Savage Gear Cutbait Herring i 460 gram, farve 33 Mackrel og farve 42, Red Herring. Disse to shads bevidste deres overlegenhed i forhold til adskillige fiskearter. Den store vægt gjorde det nemmere at holde bund, og jeg tror muligvis også, at man provokerede flere fisk med en lidt større agn. Andre typer shads havde sikkert været lige så gode og effektive som Savage Gear, fortæller Andreas.
– Men en ting er sikkert, at de får nogle tæsk, så derfor betyder holdbarheden på gummidyrene meget og Savage Gear Cutbait Herring er en forholdsvis holdbar shad – selv om der ikke er noget som holder så længe, hvis der er brutale rovfisk med store tænder, har Andreas erfaret igennem tiden.
– Jeg landede bl.a. to stk. super flotte Bromtail Grouper, én på hver farve. Bromtail Grouperne vejede hhv. 9,7 kilo. og 8,2 kilo og var meget aggressive. Grouperne blev udelukkende fanget på stenrev. Fiskeriet efter disse foregik med stille jigbevægelser nær bunden, afløst af hurtig indspinning eller speedjiging 5-10 meter op i vandet. De hurtige bevægelser gjorde helt sikkert fiskene nysgerrige og bla. Amberjacken var glad for fart.
– Det spændende ved fiskeriet i Panama er artsrigdommen, fighten og at der ikke rigtig var noget loft på, hvor store fisk man reelt kunne støde på eller fange. Den ene dag startede jeg med at speedjige med en SG Cutbait Herring shad, og resultatet blev en bomstærk Amberjack på 18,3 kilo. Fighten var super sjov og den trak ud i fem-ti minutter, armene var lange herefter og knæene ømme, da der skulle holdes godt imod bådsiden. Shaden blev dog kort efter mistet på nogle koraller, og så var det sket med den shad og den sidste lå tilbage på fiskecampen, fortæller Andres.
– Kort efter fangsten af min 9,7 kilos grouper, som fightede rigtig godt, får jeg et ekstremt hug på samme shad. Fisken er ustyrlig og på trods af nærmest blokeret bremse på min stella 18000SW formår fisken med lynets hast at tage 5-10 meter line og skære forfanget, som er et 0,9-1,0mm SG flourcarbon, over på nogle klipper. Om det var tabet af fisken eller shaden som gjorde mest ondt, ved jeg stadig ikke, for de sidste halvanden dag havde jeg ikke flere Cutbait, som ellers fiskede suverænt.
– Inshorefiskeriet gav pænt med roosterfisk, jacks, spanish makrel med mere og her var mindre nordiske jerkbaits helt suveræne samt mindre poppere. At man heller ikke bør undvære sine små kystblink kunne lodgeejeren vise os, da han havde landet Roosters op til godt 15 kilo på 8 grams kystblink fra stranden. Jeg må bare tilbage – derfor er en ny kundetur allerede planlagt i juni måned. 2013, slutter Andreas.
Og hvis der er nogen der kunne tænke sig at deltage – så fortæller Andreas at der er max 8 pladser endnu, se www.guidefishing.dk eller wwwjagtogfiskerimagasinet.dk