Hanöbugten producerer stadig megalaks til trollingfiskerne. Vi har netop talt med Erik Petersson fra Team Daiwa, der lige har fået en fantastisk 23 kilos laks:

– Vi fiskede 18 sømil syd for Hässelö, og det startede rigtig dårligt. Faktisk mistede vi de første fem hug, som vi fik, og vi var egentlig ved at opgive fiskeriet og tage hjem, da vi i sidste sekund inden retræten fra Østersøen fik et megahug på downriggeren 14 meter nede på et 10 meter slæb.

– I første omgang kom fisken ret let med ind, men fem meter fra båden gik den helt amok og tog et gigantisk udløb, hvor vi benyttede chancen til at få alle de øvrige stænger op. Herefter leverede storlaksen en tung og stædig fight, der varede halvanden time. Til sidst cirklede den rundt om båden, hvorefter jeg pressede den vildt hårdt, for at få den op til nettet. Og til sidst lykkedes det.

– Der var gode bølger, og det var svært at veje fisken præcist. Vægten viste i omegnen af 24 kilo, men vi settlede ved en vægt på cirka 23 kilo for at være på den sikre side, for at få genudsat fisken hurtigt. Storlaksen er , så vidt vides den andenstørste laks taget i Østersøen i år – samt den største C & R fisk i denne sæson. Fisken huggede et Ismo Magnum i farven Golden Eye.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This