– Efter at have givet den fuld gas de første to dage af premieren i Storåen – uden held – men med håbet om en blank intakt, så var der dømt weekend, beretter Niels Ulrich Sørensen til Fisk & Fri. – Arbejdet ventede igen mandag nat, meeen der var jo måske heller ikke så presset ved åen mere…hmmm… Derfor stillede jeg vækkeuret til kl. 06.00 mandag morgen, men vågnede en halv time før og var klar.

– Afsted til åen det gik, og skal da lige love for, at jeg blev vækket, for i første kast var der flex, fortsætter han. – Det er jo sådan noget, man drømmer om, der sker, men det blev hurtigt hverdag igen, da jeg mistede den efter 15 sekunder. Men – så var jeg da helt vågen.

– Der skulle dog heller ikke gå mere end 20 minutter efter dette, og så var der fast fisk! Jeg fiskede hen over en god standplads som den første denne tidlige morgen. Det lykkedes mig at få kastet helt tæt på modsatte bred, og efter få omdrejninger på hjulet mærker jeg et voldsomt hug… et af de slags, hvor man slet ikke er i tvivl. Straks starter tankerne: Er den kroget ordentligt? Hvad med de nedhængende grene lidt opstrøms? Er der nogle, som kan hjælpe med landingen og hvor kan den landes osv.

– Jeg får en lille smule ro på, da Per kommer til undsætning, og vi nyder bare fighten, der byder på heftige udløb i rigelige mængder, og især de nedhængende grene lidt opstrøms giver ekstra spænding. Det hele slutter i et forløsende jubelbrøl efter cirka 10 minutter, og vi kan konstatere, at der ligger en fantastisk laks foran os på 102 centimeter og en vægt på 10,2 kilo. Jeg skal da lige love for, at det var godt at ramme opladeren kl. 07.00 den efterfølgende morgen, træt, men også fyldt af glæde over den fede oplevelse ved åen. Tak for hjælpen til Per, og tak til de frivillige kræfter der har gjort en fantastisk indsats igennem mange år, som har gjort laksefiskeri i verdensklasse muligt her i Danmark, slutter Niels. Knæk og bræk derude.

Har du selv haft succes ved fiskevandet, så glem ikke at sende os en beretning og et foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This