Fiskeriet efter blanklaks kører rimelig stabilt i den sydsvenske å Mørrum, og der bliver landet fint med fisk løbende. I går blev der således taget 9 fisk og 7-8 stykker i forgårs.

Vi har netop talt med Gorm Andersen, som lige har landet sin anden laks fra Mørrum her i maj: – Klokken otte i dag tog jeg op til Pool 15, fortæller han. – Allerede i tredje kast kom hugget, og fisken, der var nyopstegen, leverede en helt fantastisk fight, hvor den plaskede rundt i overfladen flere gange.  Fighten tog cirka 15 minutter, og jeg måtte håndlande den selv, da jeg var alene. Fisken huggede en gul bananflue med guldkrop på rør. Den flotte laks var 10,35 kilo og 97 centimeter lang.

– Hovedparten af fiskene de sidste par dage er taget i pool 1,2 og 4, men det er også her, at de fleste fisker, afslører Gorm. – Der er fisk i alle pools, så det er bare om at gå i krig. Fiskekort købes hos Mørrums Kronolaxfiske. De store blanklaks fanges primært på flue eller spinflue lige nu.

Har du selv været ude at fiske med succes, så hører vi meget gerne om din fangst på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This