Foråret er over os, og med de stigende temperaturer samt flere lyse timer i døgnet vågner naturen for alvor op til dåd. Det samme gør sig gældende i landets ørredsøer, hvor ørrederne virkelig er kommet på finnerne. April er en af årets bedste måneder i put & take søen, og her får du nogle fif til hvordan fiskeriet kan gribes an.

Af David Nielsen

PUT & TAKE FISKERI er populært i Danmark, og det er der ikke noget at sige til. Man ved, at der som udgangspunkt er fisk i søen, hvor man fisker – og så findes fiskene indenfor et afgrænset område. Alder, køn og lystfiskererfaring har ikke noget at sige – alle kan være med.

Der findes et sted mellem to- og trehundrede put & take søer i Danmark, så det er muligt at finde en sø indenfor kort køreafstand af, hvor man bor. Men hvilken sø skal man så vælge? Der findes mange forskellige typer søer, så det er selvfølgelig individuelt, hvad den enkelte lystfisker lægger vægt på. Det kan være faktorer som, at der er mange fisk, at der er store fisk, at der gode faciliteter ved søen eller at der er en flot natur.

LÆS HELE ARTIKLEN I DETTE NUMMER AF FISK OG FRI

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This