Rasmus Wølck har netop haft en fantastisk havtur, hvor han blandt andet fik flere flotte kulmuler:

– Turen gik ud fra Thyborøn tidlig torsdag morgen med kutteren Muddi, der satte kurs mod det, som skipper kaldte mulernes rev, fortæller han. – Revet ligger fire timers sejlads fra fastlandet. På vej mod revet stoppede vi lige hurtigt for at fylde en spand med makrel til agnfisk, da kuldmuler elsker kød. Vi fangede hurtigt, hvad vi skulle bruge, og afsted det gik.

– Når vi nu skulle sejle cirka tre timer, kunne vi lige så godt forberede os på fiskeriet. Jeg fandt derfor kniven frem og fileterede makrellerne, da vi skulle bruge dem i hele fileter. Forfanget bestod af en 300 grams pirk, hvor trekrogen var skiftet ud med en enkeltkrog i toppen. Ud over dette var der to ophængene med en smule flash og plads til at makrel stykkerne kunne sidde på.

– Endelig landede vi på revet, hvor skipper ringede med klokken, som betød, at han havde fundet lidt fisk. 50 meter nede skulle der være chance for muler og langer ifølge skipper.
Da pirken ramte bunden, lod jeg den stå og vippe med bølgerne, så den virkede lokkende. Kulmuler er nogle utrolig glubske fisk, og huggede faldt omgående tungt – uden nogen tøven. I det samme tilslaget faldt, kunne jeg med det samme mærke, at det ikke var en torsk, da kulmulerne fighter helt vildt. Den gav flere udløb på mit Penn Slammer 360, og med en godt bukket stang, kunne jeg til sidst se fisken længere nede og juble over min allerførste kulmule på hele 97 cm. Hvilken start, og nu have vi fundet teknikken, så mulerne kom i pæne mængder til stortest alle på kutteren. Jeg sluttede dagen af med lidt torsk og en lange samt en del kulmuler med to over 95 cm, som prikken over i´et.

 

Hvidovre Sport

 

Rasmus Wølck med en af sine flotte kulmuler.

Rasmus Wølck med en af sine flotte kulmuler.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This