Normalt er fisketure for mig en solo ting. Eller med en enkelt fiskemakker ved min side. Sådan lyder det fra Jesper van Vliet Tews. – Det er næsten altid i hjemmevandet ved Roskilde Fjord, at jeg fisker, fortsætter han. – Det er sådan jeg slapper af. Min meditative stund om man vil.

– Denne lørdag havde jeg dog besluttet mig for, at min kone gennem 17 år skulle med på fisketur. At indvie hende i min fiskeverden. Nu skulle hun fange en fisk og mærke suset samt spændingen, når hugget falder. Og chancerne er vel næppe større, end til maj måneds hornfiskefest på de danske kyster.

– Udrustet i neopren og med mit forårs favoritblink Silling på 17 gram i farven ”Min drøm” med enkeltkrog for enden af linen, var min kone, som i øvrigt hedder Anette, med stor entusiasme klar til at komme i gang. Fiskepladsen var lokal – nemlig den østlige side af Roskilde Fjord, og der var en behagelig sandbund at vade på.

– Teknikken var god, og hun fik hurtigt længde på sine kast. Og ikke længe efter, var der fisk på krogen. Musikål, næbdyr eller trompetfisk. Hornfisken har mange øgenavne, men den skuffer ikke. Den er både livlig og sjov at fange, og humøret var i top, da 1 blev til 3. Dagen var allerede en succes, og målet var nået. Og med min ene hornfisk i galgen, var jeg tilmed blevet udfisket. I mine kones øjne, var alt perfekt. Sådan set også i mine. Men det skulle blive endnu bedre.

– Jeg foreslog, at hun kunne forsøge sig med et par spinstop og variere tempoet i indspinningen. Og pludselig faldt havørredhugget. Fisken sprang ud af vandet og tog et langt udløb. Hun havde uden tvivl kroget en rigtig fin fisk, og det var ikke på min stang! Anette fightede nu en havørred, og med lidt justeringer på bremsen, kæmpede hun bravt mod den stærke fisk. Efter en kort og intens fight, fik jeg nettet hendes drømmefisk, som var en flot fjordørred på 63 centimeter og 2,8 kilo. Jublen var stor og stoltheden enorm over min fiskekones bedrift.

– Sikke en dejlig dag ved fjorden. En date i waders, som vi sent vil glemme. Næste tur er lige om hjørnet

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This