Det nyeste afsnit af FISKEguiden som netop er udkommet handler ikke om en bestemt fisketeknik eller fiskeart. Nej det handler om noget meget mere alvorligt: Nemlig hvordan du sikrer dig at du kommer sikkert hjem fra fisketuren.

I gennemsnit drukner der ca. 15 om året i forbindelse med fritidssejlads. Gruppen med Fritidsfiskere/lystfiskere udgør ca. en tredjedel af dette, og derfor sætter FISKEguiden nu fokus på dette emne.

Gordon er taget ud at fiske på Tissø sammen med Sune Abelgren Nielsen fra Søsportens Sikkerhedsråd og sammen gennemgår de fem sejlråd og giver en masse gode tips om sund fornuft, udstyr og sikkerhed. Du får også en grundig instruks i hvordan du tjekker din oppustelige redningsvest og foretager det nødvendige servicetjek.

– I Danmarks Sportsfiskerforbund er vi meget glade for at kunne være med til at præsentere dette afsnit af FISKEguiden, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund. – Rigtigt mange af vores medlemmer samt øvrige danske lystfiskere færdes på og ved havet, søerne og åerne – og det er der absolut en risiko forbundet med. Det er derfor afgørende, at vi får sat mere fokus på sikkerhed til søs og giver livsvigtige råd videre. Vi håber, at rigtigt mange vil tage sig tid til at se dette afsnit af FISKEguiden

Gordon P. Henriksen forklarer, at der er en sand fornøjelse at få feedback fra de mange seere som skriver og fortæller hvordan FISKEguiden har øget deres interesse for fiskeriet og succesen på deres fisketure. Men chancen for at give viden videre eller ændre en vane der potentielt kunne gøre forskel på liv eller død er alligevel noget ganske særligt og derfor er fotografen Niels Vestergaard og jeg særligt stolt af dette afsnit. Programmet er måske ikke helt så underholdende som det plejer at være, men jeg tror og håber vi vil få en masse seere alligevel, som synes emnet er vigtigt, slutter Gordon.

Du kan se det nye afsnit øverst på siden og finde flere afsnit af FISKEguiden på Danmarks Sportsfiskerforbunds youtubekanal eller på www.fiskeguiden.info

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This