– Sommeren har været lang, men nu begynder efteråret at sætte ind, og det er blevet tid til at fange store gedder, siger Johannes Thorbjørn Hansen. – Da jeg kom ned til søen, så det rigtigt godt ud, og jeg begyndte straks at pumpe flyderingen op. Det blæste 8-10m/s skråt ind mod land, og det var overskyet – efter min mening perfekt vejr. Jeg tog en sort/rød flue på med en hvid dragontail, da den førhen har givet godt med fisk.

– Efter en times fiskeri kommer det første hug på fluen, og det er en 70-75cm gedde, der har inhaleret fluen. Den tog helt inde ved sivene, så jeg begynder at fiske videre her. 30 minutter senere lægger jeg et kast langs med sivene, hvor jeg før har fanget fisk op til 6 kilo. Fluen synker helt ned, og indtagninger begynder. Tre meter fra min flydering får jeg et tungt hug, og jeg bliver hurtigt klar over, at det er en stor fisk.

– Fisken prøver flere gange at svømme ind i sivene, og min fluestang bliver presset max for at holde den ude. Efter en nervepirrende fight får jeg endelig håndlandet fisken. Jeg sejler ind og får målt fisken til 101 centimeter, så min tidligere længderekord på flue er nu slået med 1 centimeter. Efter et par hurtige billeder slipper jeg fisken fri igen, i håbet om, at jeg kan fange den igen om et par kilos tid. 

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This