– Igen i år gik turen helt op nordpå til Lakselva i den norske Finnmark, beretter Martin Andersen. – Vi var tre kammerater afsted med seks dagskort i tre forskellige zoner, og vi startede fiskeriet klokken 18 den første aften. Efter blot 10 minutter havde vi to fisk landet, og da vi havde fisket i tre timer, havde vi landet fem laks og mistet tre, hvoraf den største var på 112 cm. Så var vi ligesom i gang…

– De efterfølgende dage gav også fint med fisk i zonen, så mange af de lokale ringede igen i år mistroisk til kontrolløren, fordi vi fangede ”mistænkeligt mange fisk”. Men han kunne heldigvis huske os fra året før, hvor samme situation opstod på samme plads, så han spurgte bare om ikke alt var i orden som sidst.

– De sidste to dage gav godt med fisk, og min makker havde fundet et nyt trick – nemlig trylleformularen “nyt spot 1 kast 1 laks”. Fire gange blev det sagt, og gav fisk! Den ene dag fik han en på 108 cm i første kast – og efter to kast mere en på 101 centimeter.

– Dagen efter fandt vi en skrænt, hvor der lå mange træer efter 200års flommen. Her sagde makkeren igen “nyt spot 1 kast 1 laks”, og fik så fisk på oppe fra skrænten. Laksen var 85 cm og stålblank. Så måtte jeg jo lige prøve det samme “Nyt spot 1 kast 1 laks”, sagde jeg, hvorefter spinneren drejede forbi et af de væltet træer – og BOOM, så var der også laks til mig. Laksen trak line af hjulet og sprang fri af vandet to gange, men i det sidste spring landede den på linen, så forfanget sprang. Så var det ellers bare på med en ny spinner, og to kast efter fik jeg en flot 70 cm laks.

Vi havde ellers hørt, at der var skidt fiskeri og ingen fisk i elven i år, men vi fik alt i alt 42 laks hvoraf 8 stk var 100cm+

 

Jans Lystfiskershop

 

Martin Andersen med en af sine fine laks fra Lakselva taget på spinner

Martin Andersen med en af sine fine laks fra Lakselva taget på spinner.

 

Det var på kondomspinnere som denne af gutterne fik de fleste laks.

Det var på kondomspinnere som denne, at gutterne fik de fleste laks.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This