– Vi tog afsted fra København fredag formiddag med høje forventninger, fortæller Villads Falkenberg. – Målet var at fange en af de store laks eller havørreder, som vi ved gemmer sig i Ribe Å. – Da vi ankom til pladsen fredag formiddag, blev vi mødt af et forfærdeligt regnvejr. Vi fiskede igennem i et par timer, men regnen og den relativt kraftige østenvind tvang os ind i bilen igen. Det var selvfølgelig frustrerende ikke at kunne fiske, men vi så frem til aftenen, hvor regnen skulle stoppe, og vinden ville lægge sig.

– Det var utroligt lækre forhold, som vi mødte op til. Min far fik hurtigt fanget to små-gedder på det sædvanlige spot, hvor vi så mange gange før har haft stor succes. Efter et par timers fiskeri besluttede vi os for at gå 10 minutter for at komme hen til et andet spot, som jeg havde fået fortalt af en lokal lystfisker. Der var utroligt meget liv i overfladen ved det nye spot. Inden for 30 minutters fiskeri havde vi set 3 eller 4 fisk fri af vandet, og det gav blod på tanden. Vi fiskede til solnedgang og besluttede at stå tidligt op næste morgen.

– Vi stod ved åen klokken 6, men forholdene var bestemt ikke ideelle. Dog var vi ved godt mod, og vi vidste, at fiskene helt klart var til stede. Dagen blev brugt på diverse kendte spots i åen, hvor der var blevet fanget fisk dagene før. Der skete ikke det store, og omkring klokken 12 begyndte vinden virkelig at tage til fra vest. Vestenvinden plejer at være en meget positiv faktor, men den var så hård, at der kom 50 cm høje bølger imod strømmen. Vi kunne simpelthen ikke få en eneste fisk i tale.

– Derfor valgte vi at tage til vores favorit spot, hvor vi også havde startet søndag. Vi fiskede først hovedspottet igennem uden held, og jeg var begyndt at lege med tanken om en nultur. Vi gik derefter over til spottet, som den lokale lystfisker havde fortalt os om igen. Lige før jeg gik ned i vandet face-timede min gode ven Marcus. Vi kiggede sammen i grejboksen, og han mente meget bestemt, at jeg skulle tage en 16 grams sort/gul kondomspinner på, så det gjorde jeg. Jeg lagde først et kast opstrøms, hvor jeg satte mig i grøden. Derefter lagde jeg det andet lige over til anden brink. Og så et nedstrøms ved egen brink helt inde langs sivene.

– Jeg mærkede et ryk i stangen cirka halvvejs inde, men tænkte ikke det store, da det godt kunne være grøde. Jeg nåede derefter kun at lave fem omdrejninger på hjulet, og så sagde det bare SLASK. Jeg kan mærke med det samme, at det ikke ”bare” er en 80 centimeters fisk, og jeg får hurtigt råbt til min far, at jeg har fisk. Da fisken tog 3-4 meter fra mig, var fighten meget intens med vilde headshakes og 3-4 udløb. Efter 5 minutters ekstremt koncentreret fight, kunne vi få den i nettet. Der blev jublet igennem, og det var helt klart den største laks, som jeg har fanget. Fisken målte 105 centimeter og var stålblank med en god mængde havlus. Vi fik ikke vejet fisken, da den hurtigt og skånsomt skulle ud igen, men det var en ekstremt fed oplevelse, som jeg sent vil glemme. Som altid beviste Ribe Vesterå sit værd.

 

Jans Lystfiskershop

 

Villads Falkenberg ved Ribe Vesterå

Det var lige her, at Villads Falkenberg fangede sin flotte laks fra Ribe Vesterå.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This