Kim Faber har været ved kysten langs Smålandshavet med et spritnyt blink tidligt om morgenen forleden:

– Sommeren er til kystfiskeri morgen og aften hos mig, så denne lørdag var jeg ved vandet omkring 04.00 i stille østenvind med fine krusninger på overfladen, fortæller han. – Aftenen forinden havde jeg færdiggjort et blink på 22 gram, som egentlig bare skulle testes uden at jeg egentlig var sikker på, om det fungerede endnu. Forventningerne var derfor lidt beherskede, men ved revet, der var første plads, så jeg allerede på afstand en mindre, springende fisk. Så det var jo lovende tegn.

– Mere spændende blev det lynhurtigt efter de første par kast, da en noget større fisk end den springende, fulgte med blinket ind over det lave vand og vendte kort foran mig. Vurdereret på trykbølgen og hvirvlen, da den vendte, ville det ikke være en helt ringe debut for blinket.

– Jeg var blot et par meter ude i vandet, for der var aktivitet helt tæt til land. Forsigtigt sendte jeg et kast afsted mod revets skrænt og styrede blinket ind mod fisken. Ikke mere end 3-4 meter fra mig kom så hugget, og spolen suste rundt, da ørreden tog et kraftfuldt udløb og vendte mod højre. Der blev den stående et øjeblik, inden pokker tog ved den, og den drønede i modsatte retning. Det var tunge, hurtige udløb hvor den heldigvis ikke sprang. Sådan fortsatte det en tid med udløb frem og tilbage over revet, mens havørreden stille og roligt kom nærmere. Som det så ofte sker, havde den de sidste kræfter til et afsluttende rusk og udløb, netop som jeg troede, at landingen kunne lade sig gøre. I et vandsprøjt rullede den rundt og tog flugten, mens krogen lykkeligvis blev siddende. Lige derefter blev den godt træt kanet på land, og en rigtig fin fisk for området på 66 centimeter, bred over ryggen og med dyb bug kunne lægges til skue. Der blev synet nydt med en kop kaffe på den nærmeste sten, afslutter Kim, som jo nok finder samme blink frem en anden gang.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This