– Det er efterhånden blevet en lille tradition blandt vennerne, at vi skal ud i juleferien og jagte en juleoverspringer i håbet om en ekstra gave fra julemanden, fortæller Mads Kentov:

– Det har dog været lidt af en udfordring denne juleferie, da vinden og vejret ikke helt har ville lege med. Jeg havde fisket en strækning af uden at mærke noget liv og havde næsten givet op, da jeg var på vej tilbage mod bilen. Imens gik jeg og kastede, samtidig med jeg tog lange skridt derudaf. Pludselig kom der en meget stor sæl op af vandet lige ude foran mig. Jeg nåede lige at sige højt til mig selv. “Ja det er derfor, at der ikke er fisk i dag”. Imens kastede jeg 25 meter væk fra sælen, som svømmede langsomt væk i modsat retning. Og jeg kan vist roligt sige, at jeg ikke havde forventet, hvad der så skete. Pludselig fik jeg et massivt hug, og jeg blev mildest meget overrasket. Havørreden fightede godt, og det var tydeligt, at det var en god samt stor fisk. Men alt det plask ude i vandet fik sælen til at vænne om, og nu havde den retning lige imod fisken, så panikken fik lige lov til at styre et kort stykke tid…

– Jeg havde kun en mulighed! Jeg måtte bare få fisken ind så hurtigt som muligt – og muligvis nok risikere at miste den i farten. Men til mit held lykkes det, og krogen, linen samt fisken holdt til den hurtige tur mod land. Men da havørreden var cirka 20 meter fra mig, droppede sælen at følge med ind. Det var en kæmpe lettelse, og følelsen af stress forlod mit sind lige så hurtigt, som det kom.

– Nu kunne jeg kæmpe med fisken efter alle kunstens regler, og give mig tid til gode beslutninger for at få fisken i nettet. Efter et stykke tid og flere forsøg på at får fisken ind til mig, lykkedes det til sidst at få den store havørred til at ligge stille i vandet med siden til mig, så jeg kunne lande den med halen først. Det var en ægte sølvblank overspringer, som var i helt kanon kondition. Med sine 73 centimeter kunne det næsten ikke blive bedre. Fisken blev fanget på den sjællandske østkyst på en F-22 gennnemløber.

 

Grejxperten

 

Mads Kentov med sin flotte 73 cm havørred taget på et F-22 blink fra MS Lures.

Mads Kentov med sin flotte 73 cm havørred taget på et F-22 blink fra MS Lures.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This