– Jeg har nu i 2 ½ år dyrket havørredfiskeriet i hvad nogle måske mener er en ekstrem grad men for andre – bare normale sæsoner. Sådan lyder det fra Kasper ”Synz” Jakobsen. – Jeg har kørt det meste af Danmark tyndt og har haft fiskestangen med, hvor det var muligt og ellers kunne lade sig gøre. Jeg ynder også at fiske diverse turneringer og bistå i vandplejen rundt omkring i Danmark. Alt dette har bragt mig over diverse broer og til hidtil ukendt vand. Dog skulle denne søndag spenderes i hjemmekendt vand, da jeg meget gerne fisker på Sjælland og udvider mit kendskab til mine pladser.

– Lørdagen var brugt i svigerfamiliens selskab, og jeg havde grundet arbejde ikke haft mulighed for at komme ud weekenden forinden. Så det kriblede i fingrene og kildede i tæerne for at komme afsted. Jeg fik hurtigt stablet en aftale på benene med en kollega, men ham og vennerne skulle først mødes kl. 13 i Roskilde Fjord, da de satsede på lidt varmere vand. Men – jeg ville gerne afsted tidligere, så jeg var på en anden plads på den åbne kyst klokken 8.30. Her mødte jeg Søren. Han var ikke en jeg kendte, men kender vi ikke alle det, at man hurtigt falder i snak med andre fiskere. Jeg spurgte om Søren ville gøre mig selskab, da jeg alligevel havde en bagkant et par timer senere, hvilket han takkede ja til.

– Vi gik mod pladsen, og jeg ynder gerne at snakke med garvede fiskere, for der er nok altid noget at lære – ligesom at vi yngre, måske også kan lære lidt nye tricks fra os. Efter en rask gåtur ankom vi til den nordlige del af pladsen og påbegyndte vores fiskeri sydover. Vinden var i vest og der skulle komme et større vandskifte inden for de næste par timer. Til at starte med var vandet forholdsvis fladt og solen tittede frem ofte. Et par grønlændere fulgte gennemløberne, men nægtede ellers at lege med. Skyerne trak for solen og virkede lettere truende, samtidig med at vandet rejste sig, og der kom lidt gang i overfladen. Det var dog ikke rigtige bølger, men svage skvulp ramte mine waders.

– Jeg havde gået med en lyserød/sølv gennemløber, men skiftede til et af mine rå blanke agn. 2 kast senere og 50-60 meter ude, mærkede jeg et puf. Duk-duk… stilhed og et langt spinstop. Jeg kiggede på Søren og sagde, nu kommer den! Så tog jeg en omgang på hjulet og ganske rigtigt – SLAM! Fisken fulgte lidt med til at starte med, og jeg blev egentlig i tvivl om kaliberen på den. Men da den først begyndte at søge nedad og ryste med hovedet var jeg ikke i tvivl! Først tog fisken et kort udløb udad. Derefter løb deb 50 meter mod højre efterfulgt af en kort pause. Så tog den den samme tur mod venstre – mens bremsen skreg. Jeg lod stang og hjul gøre arbejdet, og efter 5-7 minutter, der i situationen føles for langsomt, kom fisken i nettet. Det var egentlig først her, at jeg så hvilket smukt kæmpe væsen, der var kommet ind over netkanten. Jeg udbrød vist nok ”Yes”! rimelig højt, men hvilken forløsning! Efter 2,5 år gennem utallige ture i regn, sne og blæst kom denne smukke sag i nettet. Følelsen var ubeskrivelig og der går nok en rum tid, inden jeg kommer til at mærker den samme fornøjelse igen – så den vil jeg hermed nyde i fulde drag et par dage endnu. Fisken blev taget på en Westin W10 Spin med et Shimano Excense 3000. Agnen var en rå, blank Silling fra OGP i 17 gram.

Havørreden var 71 cm lang og vejede 3758 gram.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This