– En dejlig lun fredag aften besluttede Frederik og jeg, at vi skulle prøve kræfter med natfiskeri på Hindsholm, fortæller Kasper Knage. – Vi ramte fiskepladsen ved 22-tiden, hvor vejret var roligt med ingen vind kun strøm. Stængerne blev ladet med den sorte sølvræv, og vi var nu klar til nattens fiskeri. Der var allerede et par fiskere på pladsen, som vi kom i snak med og også fiskede med hen over natten.

– Efter mørket var brudt frem, begyndte vi at kunne høre fiskene springene rundt i overfladen. Alle ens sanser blev virkelig stimuleret i løbet af natten, for når du ikke kan se noget, så hører du pludseligt dobbelt så godt – og vi kunne virkelig høre havørrederne jage rundt i sommernatten. Det var nu kun et spørgsmål om tid, før Frederik og jeg skulle mærke de første hug og nap efter nattefluerne. 

– Havørrederne var helt inde under land, og 4-5 meter fra stangspidsen fik Frederik et knaldhårdt hug ved 3-tiden, hvor stangen flexede godt. Den næste times tid var fuld af fiskeaction under nattehimlens skær. Det var en virkelig fed og anderledes fiskeoplevelse, som man helt sikkert skal kaste sig ud i, hvis ikke man har prøvet at natfiske før.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This