Blandt hardcore havfiskere er Jakob Lindberg et velklingende navn. Jakob har gennem mange år fanget masser af storfisk fra småbåd – og hans fangster er ikke blevet mindre spektakulære med tiden.

Her i juli har han været to gange i Norge for at prøve kræfter med de kæmpestore helleflyndere i Moskenæs Straumen ved Lofoten:

– Jeg har fisket deroppe i to omgange. Første gang var med min kæreste, og der fik vi godt med fisk. Hun fik op til 140 cm, mens jeg fik en hel del fisk med to topfisk på 223 og 235 centimeter. På den anden tur fiskede jeg de tre første dage med min ven Filip Faurholm, som efter tre dage tog hjem. Jeg blev så og fiskede to dage yderligere, hvilket blandt andet gav to fantastiske flyndere på hhv 220 og 237 centimeter. Den største, som du ser på begge fotos, kæmpede helt vildt, og det tog næsten en time at lande fisken i den hårde strøm. Den kæmpestore flynder blev estimeret til at veje 170-200 kilo ud fra længde/vægt tabellerne.

– Metoden vi har fanget de fleste fisk på er fiskeri med agn som fx hele sej og makrel på en Anti Twist Rig fra Westin med stor cirkelkrog, så det er let at afkroge og genudsætte alle fiskene uden skader.

– Vi fiskede med både, som vi havde lejet hos Nordic Sea Angling, og det har været nogle fantastiske ture, slutter han. I alt fangede Jakob og hans venner cirka 34 helleflyndere, som alle blev genudsat forsigtigt, slutter han.

FOTO: ANDRE STARKENBERG, NORDIC SEA ANGLING

Har du selv haft nogle vilde fiskeoplevelser i ferien, så skriv endelig til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30700236.

 

Grejxperten

 

Jakob Lindberg med en fantastisk 235 cm+ helleflyder fra Lofoten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This