– Turen var gået til en stor sø som jeg ikke havdet fisket deadbait i –  kun dørget og spinnefisket. Sådan lyder det fra Nikolaj Hviid. – Men efter lidt research på nettet aftenen før fik jeg hurtigt lokaliseret et godt spot – nemlig en skrænt fra 1,5 meter hele vejen ned til 18 meter. De store karpestænger blev pakket i bilen for at kunne kaste distancen ud over skrænten.

– Vi ankom til søen og de halv store skaller blev lagt ud i en lille vifte i et koncentreret område. Det tog imellem 5-10 sekunder for at få de 60 gram og skallen til bunds, så jeg fiskede nok nogle meter nede i dybet. Timerne gik uden et enkelt bib i melderne, men par genkast senere kom der 2 små bib og linen tikkede stile ud af hjulet. Efter den fik lov at rende de gyldne 10 sekunder fik den et ordenligt modhug, og jeg kunne med det samme mærke, at jeg ikke kunne rykke meget på den. Efter en stærk fight med flere udløb, kom den endelig i nettet.

– Jeg blev meget overrasket over størrelsen, og skød den kort til 10. Fik den afkroget,vejet og så kom den i en slynge. En kort pause i vandet, før vi tog et par billeder og så tilbage med den igen. Vægten sagde 10,8 kg og 113 cm! Fisken var ny PR i længde men desværre ikke i vægt. En absolut fantastisk start på deadbait sæsonen…

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This