ZIHUATANEJO på den mexicanske stillehavskyst er efterhånden blevet danskernes foretrukne rejsemål, når det gælder Big Game fiskeri. Atlantik Travel har gennem de sidste par måneder haft mange danske lystfiskere med til Mexico, hvor folk har oplevet fantastiske fights med sailfish, guldmakreller, marlin, jacks og mange andre fisk.

Den sidst afviklede tur var præget af koldt vand tæt på kysten, og dette gjorde, at fiskene skulle findes langt fra land. Selv om fiskeriet var sløvt, fik alle dog fisk og alle slog deres personlige rekorder. Første dag fangede Morten Maleschyn en blue marlin på cirka 100 pund. efter blot 10 minutters fiskeri. Fisken var så grådig, at den huggede på to agn samtidigt, så Morten fik hjælp af sin far Phillip til at trække fisken ind.

De efterfølgende dage blev noget stille for far og søn, men de bevarede dog det gode humør, og sidste dag havde de aftalt med deres skipper, at der skulle sejles langt offshore for at finde nogle gode fisk. Denne satsning skulle vise sig at give pote. 34 sømil fra land fandt de et stort område, hvor overfladen var dækket afrevne vandplanter. Under disse jagede en kæmpe stime guldmakreller småfisk. De foregående dages stilhed blev pludselig afløst af heftig action. Guldmakrellerne var virkelig i biddet, og den ene fisk efter den anden huggede aggressivt på agnene. På et tidspunkt havde de endda fem dobbelt hug! Morten og Phillip oplevede nogle fornøjelige timer, hvor der konstant var bud efter deres agn. Under den stegende sol blev de hårdt kæmpende guldmakreller fightet, mens andre guldmakreller sprang fri af vandet om ørerne på dem. Fiskeriet kunne have fortsat i timevis, men de havde flere timers sejlads til land, så de stoppede mens legen var god. Det var de helt store smil, der var fremme da Morten og Phillip kom i land, og kunne berette om fangsten af 20 flotte guldmakreller!

Far Phillip og søn Morten Maleschyn, i et sandt Dorado Eldorado. En af de andre dage oplevede flere af bådene et sjovt tunfiskeri. Skipperen på en af bådene havde spottet en kæmpe stime delfiner og da delfinerne ofte jager sammen med tunene, blev kursen straks sat mod denne stime. Skipperen orienterede de andre både, der var i nærheden, og således oplevede flere af turens deltagere et vild fiskeri efter yellowfin tun. Delfinerne sprang lystigt mellem bådene, og mågerne styrtdykkede overalt efter de småfisk som tunene jagtede nedefra. Rejseleder David Nielsen og hans bådmakker Gustav Wied fik trippelhug første gang de sejlede gennem tunstimen. Selvom det "kun" var fisk på mellem 7 og 10 kilo, så oplevede de nogle fantastiske fights med disse vilde fisk. Inshorefiskeriet var også langt under standard, men der blev da både fanget bonitos, jacks og et par store hornfisk.

Læs mere om Big Game fiskeri i Mexico her.

Klik her for at læse mere om rejsefiskeri.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This