Vi har netop fået en melding om en flot ny 20 kilos trollinglaks fra området ud for Stockholm. Fisken er så vides den største, der er taget i år her fra denne egn.

– Jeg var på vej til Trose Skærgård via Landsort for at trolle laks, da jeg fik et opkald fra min kammerat Utte, fortæller Fredrik Stegborg . – Han fortalte, at der netop var taget to 17 og 18 kilo + laks på en Ismo Magnum Cops. Jeg beslutter mig derfor for at bytte en af agnene til denne, inden jeg sætter grejet til mig og to kunder. Og det kommer jeg ikke til at fortryde.

– Da vi kommer til Landsort ved ni-tiden er vinden 4 m/s og solen skinner. Copsen rigger jeg længst ude styrbord på planerboardet med et 50 grams lod foran et 50 meters slæb. Vi troller os igennem formiddagen og frem til ved tretiden om eftermiddagen – uden et eneste hug. Over VHF en har vi hørt om en del fisk, der er kommet op – og pludselig ser vi, at der er hug, ved at det rykker i planerboard linen. Stangen, der er hug på, bukker svagt, men det ser ikke ud af meget.

– Stefan Rudberg, en af kunderne tager stagnen og mærker, hvad der umiddelbart virker som en lille fisk…Stille og roligt begynder han at fighte fisken ind imod båden, og den tager ikke et eneste udløb, men vi kan efterhånden godt mærke, at den ikke er helt lille. Så ser vi den bryde overfladen, og så kan vi tydeligt se, at den er stor.

– Jeg joker lidt med, at Stefan vil blive kølhalet, hvis han mister fisken. Laksen forholder sig stadig roligt, men er nu umulig at få tættere på båden. Herefter fighter vi fisken i over 40 minutter, inden vi kan få nettet under fisken , og først da fatter vi for alvor, hvor stor fisken er.

– Laksen er superfed samt finneklippet, hvilket gør, at vi kan beholde den. Da laksen balancerer på vægten, får vi lidt af en chock, da den balancerer mellem 22 og 22,5 kilo. Senere i havnen viser vægten 22,06 kilo, efter at den naturligvis har tabt noget blod. Storlaksen var 120 centimeter, havde et omfang på 77 centimeter – og var 25 centimeter omkring haleroden! En rigtig drømmefisk!

Læs om årets største laks i Østersøen her.

 

Hvidovre Sport

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This